Lagt av



Haft en himla bra dag än så länge! Började dagen med att köra Nellie till dagis och sen blev det frukost med bästa lillebror då han blev kvar här igår pga kaos på vägarna. Efter att han åkte neråt har jag plockat iordning och pyntat klart här medan Alice sover så sött. Snart ska vi åka och hämta Nellie på dagis och sedan köpa julpapper så vi kan börja slå in lite julklappar. Kanske vi kan hämta ut pappas julklapp också, beror lite på hur stor den är..

Har även skickat ett mail till chefen om att jag inte har möjlighet att hoppa in och jobba på just det här jobbet längre när det är så osäkert med tiderna, man vet aldrig om man får åka hem när det är sagt att man ska åka hem. Det finns inga garantier överhuvudtaget och då kan heller inte jag jobba då jag har två små barn hemma. Känns skönt på ett sätt då det mest känts olustigt att åka till jobbet på sistone och det känns jobbigt då jag vet hur svårt dom har med personal där. Men det är inget jag känner att jag kan ta på mig, det är företagets jobb att se till att det finns folk. Jag har varit snäll och ställt upp och jobbat nu fast jag är föräldraledig men det funkar inte längre så nu får dom lösa det på annat sätt... Har hittat ett annat jobb jag tänker söka så jag håller tummarna för det istället. Ett jobb där det är normala arbetstider (inga grispass på 24 timmar) och där man får gå hem när man slutar!!



Julskyltning



Igår var jag, Nellie och Alice in och kollade på julskyltningen. Vi spelade på chokladhjulet och vann två kexchoklad, vi köpte korv och fick godis, fiskade i fiskedamm och köpte knäckeäpplen. Allt det som man borde hinna med! Nellie var superglad över den vunna chokladen och godiset hon fick av korvgubben så det var höjdpunkterna för henne. Själv var jag glad över att få åt mig knäckeäpplen.. Smarrigt!






Helgen så långt



Än så länge denna helg har jag plockat ur mina extensions ur håret, hade så några kvar så det såg bara knasigt ut så nu är jag korthårig igen. Fått rysningar när jag lyssnat på Jay, bra rysningar! Gjort ett snabbjobb på mitt extrajobb och gjort ett lite längre jobb som personlig assistent. Skulle jobba från 20.00 igår till 08.00 i morse, fick dock inte gå därifrån förrän 15.00 idag. Då var jag sådär lagomt mör, hade inte ätit mat på 20 timmar och var sjukt less. Så nu lägger jag ner det här. Jag tänker inte jobba på ett jobb där det inte finns personal så dom måste tvinga en att vara kvar för det inte finns folk att få tag på. Det var ju tur att det hände under en helg nu så Hans var med tjejerna men vad hade hänt om det varit mitt i en vecka? Alldeles för osäkert för att jag ska kunna jobba kvar där.. I'm out! 

Så nu ska jag vara hemma, hitta på saker jag gillar att göra och ha det bra ett tag, söka lite andra jobb och bara njuta av livet! Börjar nu med att sitta i soffan, njuta av elden och läska mig med en krusbärscider! Såg även slutet av hockeyn och höll hårt på mina DIF:are men det gick inte hela vägen..



29-årsfirande



Hans fyllde år i söndags och här kommer lite bilder!





















Så bra



Stort grattis till min kära syster idag!
Så kul att det äntligen händer något roligt för dig
och att det går åt rätt håll, det var på tiden!! :)



Rätt eller fel?



Det är så mycket jag skulle vilja skriva nu men jag håller mig till några få rader för att inte råka trampa nån mer på tårna. Har fått en hel del skit för mitt inlägg om favoriseringar. Vad ska jag säga? Det är min blogg, mina tankar och mina känslor jag skriver om. Det var heller inget nytt jag skrev om utan alla som känner mig (inklusive de jag skrev om) vet precis hur det ligger till. Och hela poängen med inlägget var att jag inte vill göra skillnad på mina barn.

Det var en som blev mer upprörd än andra över vad jag skrivit, kände sig även utpekad och det borde du inte göra för det handlade inte om dig. Hon tyckte att man skulle tänka på vad man skriver för folk kan ta åt sig. Så uppenbarligen är det rätt att behandla barn olika men fel av mig att skriva om det??



Älskar..älskar inte..



Lyssnar på musik som jag hatälskar! Älskar för att den är så bra, hatar för att den får mig att sakna alla kompisar jag inte längre har den kontakt med som jag önskar att jag hade...

Det jag saknar mest är alla sms som kom i tid och otid, telefonen som ringde för jämnan, motorcykelturer runt om Sthlm, Auditurer när som helst på dygnet i Hudik, fika på Route 66 vid två på natten, nattliga bilturer till ställen jag aldrig förr sett, alla roliga fester och i och med dom all dramatik, filmkvällar lite här och där, nya maträtter jag blev bjuden på och gratis glass på Statoil! Men det jag saknar allra allra mest är några få personer som jag kunde ringa närsomhelst och som alltid förstod vad jag menade när jag berättade saker. Och som jag kunde berätta vad som helst för, absolut vad som helst. Det är tre grabbar som jag tycker så himla mycket om men som jag nästintill aldrig får tag på längre.. Önskar jag fortfarande hade er lika nära som förr!


 

Favoriseringar



Ja det är vad jag sitter och funderar på nu på kvällen. Jag hoppas för allt i världen att jag inte kommer favorisera någon av mina småtjejer när dom blir äldre och vet vad det handlar om. För jag har själv varit med om fel sida av favorisering när jag var yngre och det är inget jag vill att mina barn ska få uppleva. Känslan av att inte riktigt vara lika bra som andra, inte lika omtyckt eller lika mycket värd. Känslor som är svåra att förstå och hantera när man är liten. Det är fortfarande likadant men man blev äldre och van och sen vuxen och slutade bry sig. Och tur är väl det.. :)

Men nog sved det alltid när man var yngre och ens halv-och extrasyskon alltid fick fler, finare och dyrare presenter till födelsedagar och jul och när de fick massor med godis när föräldrarna varit på kryssning medan vi fick en varsin påse. Men det som var jobbigast var när de åkte utomlands med de barnen och lovade att nästa gång åker vi med er...när nästa gång kom och man svagt hoppades på att få åka, ja inte var det vi som fick åka den gången heller, jag är nu snart 29 och har fortfarande inte sett till någon utlandsresa.

Så jag kommer verkligen göra allt för att det aldrig kommer bli så för våra små gotjejer. Även om det av någon anledning inte skulle hålla mellan Hans och mig framöver så ska dom ändå vara det allra viktigaste och alltid komma först. Dom ska aldrig behöva fundera över om mamma eller pappa tycker mer om andra barn än om dom...



Huserar i köket



Köket doftar ljuvligt just nu! Flickorna sover, Hans och Peter roar sig med tv-spel och jaktfilmer i tv-rummet och jag bakar Dumlekakor inför morgondagen. Hans fyller år och det verkar som det kommer en del folk så jag passar på att baka nu när jag får vara för mig själv och kan göra allt i den takt jag vill. Samtidigt lyssnar jag på Spotify och uppdaterar mig om vad som händer i allas liv via Facebook. Chattade lite med en ny kompis också och än vad du säger så verkar du vara en himla schysst och trevlig prick! Så de så.. :) Men jag är lite avundsjuk på dina "leksaker"!

Känner mig lite smått partysugen också och inte blir det bättre av all bra partymusik man lyssnar på. Har varit alldeles för mycket hemma nu och jag börjar bli sliten och vill åka och bara ha kul och som tur är får jag göra det om några veckor. Då blir det Hudik och Engmans Kapell igen, kan inte annat än bli en hit! Tredje gången jag kommer se dom i år och dom blir ju inte direkt sämre.. ;) Extra plus att dom spelar på August den här gången, favvostället i Hudik! Håller tummarna för att Petra hänger med också, underbara tjej!

Och grattis till mamma i efterskott! Hon fyllde år i torsdags och då var vi där på fika på kvällen, lite bilder från det får bli avslutet på detta inlägg. Tyvärr dåliga mobilbilder dock.








Underbara söta



Idag lämnade jag en minst sagt uppspelt Nellie på dagis. Dom skulle ha maskerad och hon hade sin nya prinsess- klänning med sig och hon var superglad lilla prinsessan. Hela hon sken som en sol igår när hon testade klänningen.





Hon blev också väldigt glad för de snygga vinterkängorna hennes snälla mormor kom med. Nu håller hon fötterna riktigt varma och sköna i vinter.





Maskerad på G



Igår fick vi hem nyrökt sik så idag ska jag göra sikfat med kokt potatis till när Hans och Anders kommer hem från jobbet. Längtar redan efter att få sätta tänderna i det! Sen funderar jag på om man ska göra första omgången med lussebullar? Det är ju så jäkla gott men får se hur pigg jag är sen och om jag orkar. Men först kommer mamma hit efter jobbet med nya vinterkängor till Nellie och sen ska jag och Nellie åka och inhandla en prinsessklänning. Det är maskerad på dagis imorgon och Nellie ska få vara prinsessa, tror hon kommer vara hur söt som helst! :) Försöker få ut bilder på hur hon ser ut i sin klänning senare ikväll.



...



Vet inte vad jag ska skriva. Känner mig inte som mig själv riktigt, det har jag inte gjort på ett tag, och det är mycket tankar som vandrar omkring. Inget speciellt egentligen, bara allt möjligt som dyker upp i huvudet, men många saker som stör mig, som jag irriterar mig på eller som gör mig allmänt less. Sånt jag kanske inte riktigt kan skriva här för det finns nog en hel del som skulle ta illa upp. Men ibland har jag verkligen lust att bara häva ur mig saker och fullständigt skita i vad folk skulle tycka och tänka..



Jobbigt



Det stör mig. Fortfarande! Fick veta en sak för flera veckor sedan och det gnager i mig. Det gör mig på en och samma gång oerhört ledsen och fruktansvärt arg. Så arg att jag skulle vilja slå dig så hårt jag bara kan samtidigt som jag bara skulle vilja ge dig en kram och få dig att förstå att det inte är så illa som du tror. Men jag kan inte lägga mig i överhuvudtaget, av flera olika anledningar, men just nu önskar jag att jag kunde...



Fars Dag



Nellie är ju en speciell liten prick hon. Hennes nya favoritfrukost är vaniljyoghurt med flingor och kanel. Och gott verkar det vara med tanke på hur mycket hon sätter i sig! Själv har jag inte testat den blandningen..

Idag är jag bara liiiiite trött. Var själv med tjejerna hela dagen igår då Hans och Peter var till Ramsjö på jakt. Dom kom hem halvåtta på kvällen och åtta började jag jobba. Jag slutade åtta i morse och då hann jag bara hem så drog Hans och Peter till Njutånger eller Enånger, lite osäker nu, på rådjursjakt. Så jag är själv med tjejerna även idag, men idag skulle dom väl inte bli borta lika länge som igår så vi kanske hinner ses lite mer, om vi har tur.. Så nu sitter jag i soffan och hoppas på att dom ska få tag på nåt, vore inte helt fel med lite rådjurskött i frysen också.

I övrigt har det varit en lugn helg. I fredags kväll var Peter och Sandra hit. Vi hängde i soffan, åt pizza och tittade på Jeff Dunham, jag kan ju inte annat än älska Walter och Achmed The Dead Terrorist! Kommer nog aldrig tycka att det blir tråkigt att se på dom...underbart! ;)

Och idag är det Fars Dag så jag sänder ett grattis till Hans, min pappa och min extrapappa, stor kram till er allihopa!





Torsdagsmys



Igår kväll pysslade jag och Nellie med detta, kallt som tusan åt fingrarna för det blåste småjävlar, men det blev ju fint tillslut. Till nästa gång ska vi dock skaffa "fingerhandskar" till oss båda. För Nellie vill hela tiden plocka av sig de vanliga handskarna och jag har inga bra vantar för att hålla på med snö. Då ska vi nog fixa en stor snögubbe och även se till att Nellie får sina snöstjärnor och snöhjärtan också.



Och idag förberedde jag och en strålande glad Alice god mat som jag, Hans och lillebror njöt av till kvällen.
Älgfilé på grönsaksbädd med råstekt potatis till, MUMS!





För-och nackdelar



Jag är inget fan av vintern men nu måste jag erkänna att det är himla fint ute. Det är 3 minus, solen skiner och snön glittrar. Småfåglarna är här och äter och rådjuren är hos grannen, lika fina allihopa.

Igår däremot var jag mindre nöjd över vintern. Speciellt efter att jag hämtat Nellie på dagis, varit och handlat och var på väg hem. När det bara var typ 1 km kvar innan vi var hemma, på en raksträcka där det gick under 50 fick bilen helt oförberett sladd. Vi krängde och slängde över hela vägen innan jag fick stopp på den och vi var nära att åka ner i diket på båda sidorna om vägen. Men som tur var höll vi oss kvar på vägen och inte fick vi något möte heller, då hade det nog gått betydligt värre! Själv blev man lagomt rädd, inte så mycket för min egen skull men för Nellies, men Nellie hon undrade nog mest bara varför jag svor..



Snöhjärtan



Så kom den, snön, igår när jag jobbade började det ösa ner och när jag skulle hem på natten låg det några centimeter på marken. Första gången jag körde Saaben i snö också men det var ju inga problem, trodde jag inte att det skulle vara heller men jag har ju varit bortskämd med bar mark under tiden vi haft den. När jag kom hem trodde jag i min vildaste fantasi att jag kunde gå upp, däcka i sängen och bara sova men inte då! Nellie bestämde sig för att springa omkring och kom in till oss flera gånger, tillslut orkade jag inte gå tillbaka med henne fler gånger till hennes säng så vi somnade i en hög i våran istället. Gick ju det med än om jag fick ligga som en packad sill med Hans på ena sidan och Nellie på den andra och båda tryckte sig mot mitten där jag låg.. :)

Idag blir nog en bra dag. Alice slumrar på övervåningen, Hans är redan på väg hem, Nellie har kortdag på dagis och sen när alla är hemma och vakna ska vi bara ha det mysigt och pyssla med sånt vi inte hinner med annars. Det första som står på checklistan är snölyktor, Nellie beställde även hjärtan och stjärnor så vi får se hur vi löser det.. :)





Lite jobb och sånt



Ja det gick ju fort att sälja gamla telefonen iaf, hann bara ha den ute i några timmar och sen var den såld. Härligt!

Ikväll blir det jobb igen 17-00, en bra tid för mig att jobba då jag får sova hemma, och jag ska även ha en tjej med på intro från 20.00 så då får man lite extra sällskap. Nu före på dan har jag inget planerat så vi ska bara mysa, handla lite, diska, tvätta, elda och fundera. Sökte två jobb igår, får se om det ger något, ska inte hoppas på för mycket men speciellt det ena jobbet verkade vara ett riktigt roligt och bra jobb och det känns som att det skulle passa mig betydligt mycket bättre än det jag sysslar med nu. *håller tummarna*

Och sen vill jag bara säga jättestort GRATTIS till dig!!
Du vet vem du är! ;) Så glad för din skull!


Första bilden med nya telefonen blev på två av mina älsklingar som myser framför tv:n



Xperia & Tomteland



Jag ogillar dom skarpt i vanliga fall, telefonförsäljarna som står i affärerna. Men igår när jag kom till E-center och gick in så var det annorlunda. Jag såg på honom att han tänkte "haffa" mig och av någon anledning lät jag honom göra det och jisses om det blev bra!! Jag ringer billigare, skickar nu gratis sms och fick med mig en sprillans ny telefon hem, kunde inte gått bättre då jag börjat tröttna på den jag har. Xperia X10 Mini Pro - I like it! ;)



Annars rullar det på här. Blev lite ändrade arbetstider för mig i helgen så jag jobbade från 18.00 på lördag till 11.00 på söndag. Var ganska trött när jag kom hem och vi hade en del att göra men det flöt på bra. Först åkte jag och fixade present till en liten kille på Barnens Hus, var sedan in på Ecenter, köpte en ny tröja till Nellie och fick åt mig telefonen här ovan. Efter det snabbade jag mig hem. Då stack Hans iväg för att skjuta in en bössa och sen drog även han till Ecenter för att få en mobil och han fick det precis lika bra som jag då jag sa vem han skulle prata med. Under tiden gjorde jag Nellie fin och slog in paket så när Hans kom tillbaka var det bara för henne att hoppa in i bilen och åka på kalas ute i Mohed. Dom kom hem igen runt halvsex och då var det bara in med Nellie så Hans fick dra iväg igen då han skulle på möte klockan sex. Lite smått hektisk dag, i alla fall för Hans, men det var en bra dag. Mamma kom och hälsade på en sväng hon med och det är alltid roligt att få prata av sig lite med henne. Fick även veta en sak på kvällen som gjorde mig glad så jag håller tummarna för dig!!! :)

Och alldeles nyss har jag bokat resa till Tomteland! Resan blir av och det blir kanske den mest spännande och helt klart den dyraste julklappen våra flickor får i år. Alice kommer nog inte bry sig så mycket men tror att Nellie kommer älska det! Hoppas jag i alla fall.. *haha*




Bilder från Tomtelands hemsida




Sugen på mobil???



Säljer nu min Sony Ericsson W995.
Bara att klicka in om du är intresserad! :)

Sony Ericsson säljes





Det här händer ju inte



Jag sitter alldeles själv i soffan i tv-rummet framför elden som sprakar klockan halvnio en lördagsmorgon. Kan inte komma ihåg när det hände senast. Jag har dock varit uppe ett tag då Hans stack iväg vid sex och sen hann jag bara somna så ringde bemanningen och väckte mig och Alice. Vi smög då ner på undervåningen för att inte Nellie skulle vakna också, då det blev en sen kväll för henne igår. För en liten stund sedan blev Alice trött igen så jag gick upp och la henne och Nellie sover fortfarande som en stock så nu passar jag på att bara njuta av lugnet innan det är full fart igen.

Igår hade vi besök av bästa Jerry, därav den sena kvällen för Nellie, och vi umgicks, åt god mat, tittade på film, byggde pussel och bara hade det bra fram till nio på kvällen. Då drog sig Jerry hemåt igen och vi plockade ihop här och gjorde kväller en stund senare. Det var en himla mysig och rolig eftermiddag och kväll och vi ser fram emot nästa gång!

Idag blir det en lugn hemmadag och ikväll ska jag jobba från 18.00 till 08.00 imorgon bitti. Kan inte påstå att jag ser fram emot det. Känner inte för att jobba längre, vill helst bara vara hemma nu och jag vill absolut inte vara borta hemifrån på nätterna. Men då Alice tidigast kan börja dagis om drygt 5 månader så har jag ett tag på mig att vara hemma och njuta. :) Sen får vi se var jag hamnar, kan ju ändå inte gå tillbaka och jobba 24-timmarspass så det absolut bästa vore att hitta ett nytt jobb. Vet dock inte vad det skulle vara isf..



RSS 2.0