Små söta kärringar


 
Lämnade av två söta kärringar till dagis och påskfest idag ♥
 


Veckorna rullar på


 
Går in i v 25 imorgon :)
 
Varit på koll hos barnmorskan nu på förmiddagen och alla värden såg bra ut. Har härligt nog bara gått upp 3 kg än så länge vilket gör allt mycket lättare när man ska orka med hem och barn på dagarna, underlättar verkligen att inte ha en stor mage i vägen. Fosterljuden låg på 150, någon som vill ge sig på en chansning på kille eller tjej? Fosterljuden tyder på tjej medan magen visst tyder på pojke, men om jag inte minns fel så hade jag en "pojkmage" när jag väntade Alice också så jag lägger inte allt för mycket vikt vid det. Vore superkul med en liten grabb som omväxling men samtidigt är jag så van vid att det ska vara små tjejer springandes här hemma. Om ca 112 dagar får vi se ♥
 


Härliga helg


 
Helgen blev en sån där härlig helg då inget var planerat och vi tog allt lite eftersom. Vädret visade sig från sin bra sida det med och bjöd på en hel del sol. Så en del av helgen spenderades utomhus då dessa tjejer älskar att vara ute, älskar att få vara med överhuvudtaget vad som än ska göras. Det bästa de vet för stunden är att få "jobba" med pappa i sovrummet. Hammare, spik, såg, vattpass. skruv och dylikt har dom full koll på dessa små snickartjejer.
 
På lördagen däremot tog vi en paus från snickrandet och överraskade dom med ett besök på badhuset, gissa om det var en hit! Himla synd att jag inte har några bilder därifrån men det var ren och skär glädje. Både hos barnen och hos pappan *haha* Alice vadade mest omkring i området för mindre barn och satte sig i minibubbelpooler och bara njöt, hon är ju en liten livsnjutare den tjejen, medan Nellie sprang som en kanonkula uppför trappan för att åka vattenrutschkanan så många gånger som bara var möjligt på så kort tid som möjligt. Och Hans han hittade en rustchkana som hette spacebowl eller nåt liknande som han fastnade för. Så alla var trötta och nöjda när vi väl åkte därifrån.
 
Annars har det mest varit lite småpyssel hemma. Fick äntligen upp gardinstängerna i burspråket i köket bland annat och det blev ju en viss skillnad med gardiner istället för träpersiennerna som suttit där tidigare. Känns skönt att kunna bocka av alla dessa småsaker som ska fixas allteftersom också och inte bara större renoveringar. Vi har ju trots allt en lista med saker vi gärna skulle vilja hinna fixa under 2013, hur mycket vi sedan hinner med återstår att se.
 


Sovrummet


 
Jobbet med sovrummet började förra veckan. Nytt fönster är redan insatt sedan tidigare då lillebror kom och hjälpte oss en helg med det. Sen är snart hela rummet är utrivet, bara golvet kvar, så de hemska blå väggarna som fanns är nu ett minne blott. Även den helt kaotiska elen som fortfarande gav ström fast allt var avslaget är också väck, himla tur man bor tillsammans med en elektriker annars hade någon elfirma blivit väldigt rik på detta hus där en "hobbysnickare" dragit all el själv och hittills har ingenting han gjort varit rätt. Men nu kommer allt bli nytt, rätt och fullt fungerande. Så elen är vi överens om hur den ska vara, eller Hans säger hur den ska dras och vilka produkter han tänker använda och jag håller med. Sen har vi tak, golv och färg på väggar att komma överens om men vi är inte riktigt där än, och när vi väl kommer dit tror jag inte att det kommer bli några längre diskussioner då vi oftast gillar samma färger och har samma syn på tak. Vad det gäller golvet tror jag att jag kommer få arbeta lite mer för att få in min idé i Hans huvud men jag är envis och ska nog lyckas ;)
 

 

Framtidsplaner


 

Hua vad längesen det var jag skrev men kände att det var dags nu. Har hänt en hel del och kommer hända en hel del framöver så jag har lite att skriva om men tar väl inte allting nu på en gång. Det största som händer är att vi nu väntar vårt tredje barn som ska komma till oss mitt i sommaren, är nu i vecka 23 och det kommer en bild längre ner så ni som har svårt för gravidmagar ska nog titta bort då. Vet inte om det blir en pojke eller flicka men det har blivit så att jag kallar den för han så vi får väl se om det är rätt. Något annat som (kanske?) tyder på att detta är en liten grabb är att denna graviditet är helt olik de två tidigare, den som väntar får se. Glad för vilket som är jag i alla fall ♥

 

Nästa grej som känns stort för mig är att jag ska börja plugga igen. Börjar med att läsa upp en kurs med start redan nu i april, sedan ska jag fortsätta att höja betyg under föräldraledigheten och efter det söka högre utbildning hösten 2014. Var nyligen rätt säker på vad jag skulle läsa vidare till men har nu kollat några fler utbildningar så vi får se vilken det blir i slutändan. Vad det än blir så kommer det bli bra och jag känner mig riktigt taggad för studier!

 

Våra tjejer växer och blir stora. Nellie fyllde nyss fem och snart blir Alice tre. Två små brudar som tar för sig av livet, vet vad dom vill ha och har stora personligheter som man blir helt galen på vissa dagar och förundras över andra. Dom ger verkligen livet fart!

 

 


RSS 2.0