Vad säga??



Träffade en person häromdagen som såg ut som en blandning av dessa två. Det kunde ju inte bli mer än sött! ;)







Vad händer?



Ja vad händer här? Jo allting slutar fungera!
Först hade inte räkningen till Boxer dragits från banken min, fick en påminnelse om den på torsdag där det stod att man skulle betala annars skulle signalen stängas av. Det roliga var bara att dom stängde av den redan dagen efter så än fast vi betalat den så har vi bara ettan, tvåan, fyran och sexan, men det funkar ju det med! :)

Sen slutade våra abonnemang fungera. Nätproblem eller vad? Ja jag vet inte, har inte fungerat på hela helgen iaf så vi skaffade varsitt kontantkort för att kunna höra av oss till folk. Nu fungerar abonnemangen som vanligt så vi får väl se om det bara var en engångsgrej eller om det händer igen.

Och som om inte det var nog lyckades Nellie knäa ner ett wc-block i toan när hon spolade så det blev stopp. Det ska ju aldrig bara vara en sak som trasslar! Men nu är även det löst och det är ju tur då en toa kan vara bra att ha. Speciellt när vi har en tjej på 2,5 år här hemma som avancerat från pottan till toan nu. Så himla skönt att slippa byta blöjor!



Partylördag i Hudiksvall



Igår efter att jag och Anna hade jobbat tog vi Saaben, satte på bra partymusik och drog till Hudik. Vi åkte till lägenheten på öster, gjorde oss iordning och tog sen taxi till Jerry då han lovat oss fest. När vi kom dit var vi kanske 7 stycken och vi hade riktigt roligt då vi alla kände varann (nästan iaf). Men efter ett tag rasade det in person efter person och tillslut var det mycket folk där, en blandning av killar och tjejer från 18 år upp till 36 tror jag och just denna blandning gjorde att festen blev en riktig hit, vi hade helt sjukt kul!

Det blev mycket prat, skämt, skratt, dans och bättre och sämre allsång. Lakritsshoten tog slut allt för fort, vissa var besatta av golvmoppen, några av oss var plötsligt över 90 år, nummer delades ut, vissa skulle ringa och jävlas med folk men fegade ur, det var byteshandel med dricka hit och dit, det kramades, pussades och var små tävlingar om vem som var mest vig, tiden glömdes bort, tiden gick och tillslut kom någon på hur mycket klockan var och vi drog oss mot krogen. Där var det lång kö men gick ändå relativt fort att komma in, där var det mycket folk och svårt att se vilka som var där, vi tappade bort varandra, hittade varandra, blev bjudna på Breezers och dansade tills det stängde. Då var alla hungriga och drog till Hoppes för att äta och det pratades efterfest men tillslut drog folk åt olika håll. Vi blev bjudna på lunchdejt på söndag av Peter och Grahn och efter det delade även vi på oss och stack hem för att sova.

På söndag låg vi i sängen tills klockan var över elva och vi fick skynda oss för att hinna bli klara och komma in till stan för att äta med pojkarna. Vi gick till Pizzahuset och åt tills vi inte fick i oss nåt mer. Men pga att vi började prata glass blev vi alla sugna och det slutade med att vi gick från Pizzahuset och raka spåret till Skutan och köpte glass. Hur vi fick i oss så mycket glass efter maten vet jag inte men gott var det! :P Sen hade klockan ännu en gång blivit mycket och vi gick tillbaka till lägenheten, plockade ihop våra saker och åkte från ett soligt fint Hudiksvall hem till ett grått Söderhamn där regnmolnen hängde tunga.

Tyvärr blev det inga bilder tagna, jag vet inte varför men det bara glömdes bort. Men vi ska tillbaka dit om två veckor och då ska en kamera med så vi får lite roliga partybilder. Men ni får iaf en bild på bananaspliten jag och Peter delade på idag, stor nog att räcka till 3-4 personer. Så jag avslutar med att ibland blir det så sött att det gör ont i tänderna! ;)





Prickar rätt



Äntligen någon som kan skriva om det utan att kalla hundratusentals människor för idioter.

http://www.aftonbladet.se/debatt/article7834728.ab



Grimm



Drog iväg och köpte lite godis för en stund sedan. Hittade en Areosmith-skiva i bilen som jag satte igång, det var alldeles för längesen jag lyssnade på dom och jösses vad jag började sakna vänner från förr! Speciellt min Djurgårdare från Umeå, men dig saknar jag ofta och mycket. Vi har alltid stått varandra nära och kommer alltid att göra, och när det gäller musiksmak och att kunna min smak så är du nog bäst! ;) Det bevisar ju bara det här klippet som han skickade mig idag. Vilken röst och vilken kille!





Svagt land



Hade inte tänkt skriva något om det här men jag gör det i alla fall. Jag kan börja med att säga att jag är neutral, jag är varken för eller emot, jag är en sån som inte bryr mig mycket i politik. Det är faktiskt bland det tråkigaste jag vet. Men jag behandlar alla mina vänner lika oberoende av hur de röstar.

Men nu till det jag skulle skriva. Alla verkar vara så förvånade (och även förbannade) över att SD fick så många röster. Själv är jag inte det minsta förvånad. Ni tror inte att det svider i folks ögon då invandrare får allt serverat på silverfat när dom kommer hit? Medan ingen gör något alls för att hjälpa de svenskar som också skulle behöva den hjälpen. De flesta av oss svenskar har det ju bra men långt ifrån alla.

Jag har träffat många invandrare, jag gillar vissa och andra inte, precis som med alla andra människor går man inte överens med alla. Träffade en hel del asylsökande när jag jobbade och det dom har att säga om Sverige är intressant. Dom tycker att vi är ett slappt land, att dom bara behöver komma hit, inte göra nånting men få allting. En man sa även att vi är ett mesigt och svagt land då det, enligt honom, inte spelade någon roll vad man gjorde här för det var ändå ingen som gjorde något åt det och det var ryktet Sverige hade i hans land. Det var bara att åka hit och få ett hem, kläder, telefoner, datorer, mat med mera och du behöver inte göra något för det, inte jobba, plugga eller anstränga dig över huvudtaget. Det spelade heller ingen roll om du begick brott för här blev man bra behandlad i fängelse också. Och har fler människor träffat personer som honom förstår jag varför folk blir irriterade och vill ha en ändring.  

Till sist tycker jag det är oerhört tråkigt att alla kallar de som röstat på SD för idioter. Jag känner många som röstade på dom och de är långt ifrån idioter, bara jävligt missnöjda.



50-årsparty



Var på 50-årsfest igår. En trevlig kväll med ett roligt gäng! :)


Bild från lillasyster Amandas kamera



Utan blöja



Igår fick Nellie vara utan blöja hela dan. Den första och även enda olyckan hände först vid halvsex på kvällen, det var dock mer Hans och mitt fel än Nellies. Vi hade inte hunnit med att tömma pottan från gången före då hon var dit och hon vill inte sätta sig på en potta som det redan är något i. Men för övrigt gick det bra hela dan, hon sprang iväg i ilfart så fort hon behövde gå, hon torkade sig duktigt, drog upp byxorna och sen var det full fart igen. Väldigt duktig tjej tycker jag då jag inte lagt ner någon energi på att träna pottan med henne ännu. Hon har varit utan nån snabbis ibland och när det var varmt i somras sprang hon utan men annars har blöjan varit på. Men nu när hon var så himla lättlärd kör vi på med det här och kör utan idag också. I alla fall halva dagen för sen ska vi på 50-årsfest och det kan bli lite rörigt att hinna med.



Avfrostning



Imorron kommer Hans hem med älgköttet från älgjakten och eftersom det regnar ute passar jag och flickorna på att frosta av frysen så vi får plats med allt.






Bästa Alice










Fotoutställning



Hans är på älgjakt. Flickorna sover. Jag sitter i soffan med datorn i knä. Hinder spelas i mina öron. Och jag längtar efter något. Det underliga är bara att jag vet inte vad det är jag längtar efter, hur kan det vara möjligt egentligen? Hoppas kunna smita iväg och köpa godis sen när lillebror kommer hit, han övernattar här, för godis botar det mesta.. ;)

Imorgon ska jag till Galleri Mazarin här i Söderhamn på förmiddagen, träffa min utställningsansvarige och hänga upp mina bilder. Ska ha fotoutställning där fram till den 8:e oktober så kika gärna in, titta och säg vad ni tycker. Var och hämtade min passepartout idag när jag slutade jobbet och jag må säga att det är en av de trevligaste försäljare jag vet om. Skulle bara in och hämta mina papper men blev kvar där i säkert 15-20 minuter för vi pratade så mycket. Det är alltid roligt att prata med någon om bilder, foton och konst då ingen i min närhet har det intresset. Så stor plus till
Glas och Ram!



Samson



You are my sweetest downfall
I loved you first, I loved you first
Beneath the sheets of paper lies my truth
I have to go, I have to go
Your hair was long when we first met

Samson went back to bed
Not much hair left on his head
He ate a slice of wonder bread
And went right back to bed
And history books forgot about us
And the bible didn't mention us
And the bible didn't mention us
Not even once

You are my sweetest downfall
I loved you first, I loved you first
Beneath the stars came fallin' on our heads
But they're just old light, they're just old light
Your hair was long when we first met

Samson came to my bed
Told me that my hair was red
Told me I was beautiful and came into my bed
Oh I cut his hair myself one night
A pair of dull scissors in the yellow light
And he told me that I'd done alright
And kissed me 'til the mornin' light, the mornin' light
And he kissed me 'til the mornin' light

Samson went back to bed
Not much hair left on his head
Ate a slice of wonderbread
And went right back to bed
Oh, we couldn't bring the columns down
Yeah we couldn't destroy a single one
And the history books forgot about us
And the bible didn't mention us, not even once

You are my sweetest downfall
I loved you first



Nya familjer



Jag är ett skilsmässobarn. MEN jag har aldrig sett mig som ett sådant. Mamma och pappa gick ifrån varandra när jag var liten och det är inte ens något jag riktigt kan komma ihåg, jag minns bara att jag alltid bott hos mamma och att det alltid varit ett självklart val för mig att stanna hos henne. Pappa flyttade runt en del när jag var liten och jag var en blyg och osäker liten tjej och bara tanken på att flytta omkring då var skrämmande.

Efter visst många år träffade både mamma och pappa nya, Christer och Gudrun, och flyttade ihop med dessa och i samband med detta fick jag många syskon och en väldigt stor familj och det finns många positiva saker med det. Jag har 2 helsyskon, 1 halvsyskon och 8 extrasyskon och det är sällan man känner sig ensam med så många männsikor omkring sig. Det var dock inte alla man hade kontakt med. Christer hade fyra barn sen tidigare men det var bara två av dom vi träffade regelbundet. Gudrun hade också fyra barn sen tidigare och det var tre av dom vi träffade regelbundet och sen fick pappa och Gudrun lilla Amanda.

Man fick olika mycket kontakt med alla och umgänget gick i vågor. Av Christers två barn vi träffade var det Jonas jag fick mest kontakt med och det var väl för att han låg närmast mig i ålder. Johan var sex år yngre och det blev för stor åldersskillnad helt enkelt. Jag hade ingen riktig kontakt med min egen lillasyster Anna som också är sex år yngre när vi var små heller. Men hon kom ikapp i trettonårsåldern och nu är vi så nära som två systrar kan komma varandra. :) Christers två äldsta barn träffade jag sällan och lärde aldrig riktigt känna.

I pappas nya familj blev det lite rörigare. :) Pappa hamnade tillslut utanför Hudiksvall och vi pendlade dit varannan helg. Jonatan bodde inte med pappa och Gudrun så honom lärde jag aldrig känna, vi träffades nån helg ibland bara. I början umgicks jag mest med Adam, det skillde bara ett år mellan oss och vi trivdes i varandras sällskap. Det skar sig tyvärr tillslut, för vi var tonåringar och mycket känslor flög omkring. Först blev jag kär (vet inte om det är rätt ord att använda men vet inte vilket jag ska ta annars) i honom, det gick över, sen blev han kär i mig och allt rasade på en kväll. Jag har ingen aning om någon annan av "Hudikfamiljen" märkte något? Att vi från att ha umgåtts hela tiden från en dag till nästa slutade umgås helt. Man tycker att någon borde märkt att det inte var som förr men det var aldrig någon som sa något så jag vet inte...

Efter det hängde jag mest med Elina. Vi var och är nog fortfarande ganska lik varandra i sättet. Då var vi nyfikna på det mesta, ville träffa pojkar, gå på fester och bara ha roligt, och det hade vi verkligen! Efter ett tag blev det lite konstigt mellan oss också. Hon blev tillsammans med en av mina kompisar, det höll inte, jag blev tillsammans med en av hennes kompisar, vilket inte heller höll och vi blev lite kluvna på vilken sida vi skulle stå. Men i slutändan höll vi ihop.

Så har vi Nattis. Det har aldrig hänt något konstigt mellan oss och vi har alltid haft roligt ihop. Hon är en sån tjej som tar livet och männsikorna omkring sig med storm. Hon pratar, skrattar, är positiv och framåt och vilket humör man än är på när man träffar henne så är man på bra humör efter. Det är få som är som henne.

Sen har vi Amanda, minsta lillan, som är hela elva år yngre än mig och söt som socker. Antalet hjärtan hon kommer krossa är skyhögt. Senast förra helgen var det en kompis till mig som förbannade det faktum att hon bara är 17. Vi har aldrig kommit varandra sådär jättenära. Men det kanske inte är så konstigt heller då det är många år mellan oss och vi träffas tyvärr sällan. Men jag älskar henne ändå!

Då var det bara Anna och Anders kvar. Mina helsyskon som jag vuxit upp tillsammans med och som jag alltid kommer älska. Vi har gått igenom mycket tillsammans, motgångar och medgångar, vi har gråtit och skrattat tillsammans och vi ställer alltid upp för varandra. Det har gått perioder då vi nästan inte träffats och ibland träffas vi hela tiden. Vi har varit arga och irriterade på varann men vi kommer alltid finnas där för varandra.



London



Till våren vill jag och Anna åka till London och vad passar då bättre att spara pengar i än denna??





Bollnästrip



Varit en sväng till Bollnäs idag med syster och småtjejerna. Vi kikade lite på Albert & Herbert och Rusta, sen käkade vi hamburgare på Max. Det blev en mysig dag och lite smågrejer inhandlades. När vi kom hem satte jag igång och packade saker åt Nellie då stoltaste lilla tjejen skulle åka till Ramsjö med pappa. Älgjakten börjar ju för honom imorgon så nu är jag gräsänka i 4-5 dagar framöver. Nellie ville med upp och träffa farmor, farfar, Nicklas, Tico och Freja och självklart fick hon åka med. Hon blir dock inte borta lika länge som Hans utan kommer hem till mig och Alice på söndag igen.






 



Jobbar




Jobbar ikväll. Har jobbat en del nu på sistone och jag TRIVS! :)



Bästa Grillfesten Nånsin



I lördags hade vi en hel hög med kompisar här. Vi grillade, festade och hade helt sjukt roligt! Det här är verkligen något vi måste hålla igång med så mera grillfester nästa sommar!


  
   



  





   



   



Vanlig onsdag



Nu sitter jag i soffan med datorn i knä. Zeke sover på en kudde på min högra sida, Alice sover på en kudde på min vänstra och Nellie ligger uppe i sin säng och sover djupt. Hans och Anders är och styrketränar och det är helt otroligt lugnt och tyst i huset. Själv är jag väldigt trött. Hoppade in och jobbade på mitt gamla jobb idag, vilket gick riktigt bra men nu börjar tröttheten komma krypande. Jobbar imorron också men då på det nya extrajobbet, sen blir det tillbaka till gamla jobbet på fredag och nästa vecka jobbar jag tre dagar på nya jobbet igen, så det är full huggning på jobb. Det är tur vi hittat en barnvakt som kan ställa upp mycket och vara med Alice när jag jobbar, du är verkligen en ängel!
Vad skulle vi göra utan dig??

Nellie spenderade heldag på dagis idag och var så glad när jag kom och hämtade henne. Hon är alltid väldigt nöjd när hon varit heldag på dagis och fått leka och göra av med energin. Så hon mötte mig med en stor kram, sen hoppade vi in i bilen och for hem. Väl hemma var det bara att fixa mat, äta, baka lite med trolldegen med pappa och sen göra sig iordning för kvällen och hoppa i säng och där slocknade hon efter knappt 5 minuter. Hoppas på att hon känner för sovmorgon imorron så jag får sova ut lite också men det är väl att hoppas på för mycket.. ;)





RSS 2.0