Ponnyridning & Kvällsdopp



Igår var vi anmälda till ponnyridning som Öppna förskolan anordnat. Vi möttes upp klockan tio och körde sedan ut till Sunnanå där det skulle ridas på små ponnys. Nellie var väldigt lycklig och ville helst inte kliva av hästarna när hon ridit sina varv och skulle ställa sig i kö igen. Nellie envisas med att kalla alla hästar för Freja då nordsvensken hos farmor och farfar heter så men till slut gick hon väl med på att dessa små hästar hette Klara och Astrid. Men namnen var inte det som var det viktiga för henne denna dag iaf utan det var att ännu en gång få hoppa upp på en häst och rida, någonting som hon verkar stortrivas med.



   





Och då man kan åka till havet och ta sig ett kvällsdopp,
ja då är det sommar på riktigt! :)






Nasse är här :)



I måndags kom en av våra allra bästa vänner ner från Umeå för att stanna på obestämd tid. Han kom lagomt till att jag skulle gå till dagis och hämta Nellie så han följde med dit. Nellie kom inte riktigt ihåg honom då det var ett tag sedan han var ner sist så hon var lite tyst till en början men det släppte efter bara några minuter och sedan var hon sitt vanliga tuffa pratglada jag igen. Vi tog den långa vägen hem från dagis och gick nere vid vattnet och bara myste i solen och Nellie hittade en massa ställen där hon kunde stanna och göra lite olika saker.









Midsommar 2010



Vi hade en väldigt mysig midsommar. Som vanligt åkte vi ut till sommarstugan, jag, Hans, Nellie, Alice, Zeke, Anders och Lisa. När vi hade packat bilen färdig och skulle åka så började regnet ösa ner och vi funderade lite på hur det skulle bli att ta sig ut till ön i regnet. Men det kom bara en skur och sen blev det finväder igen och efter det var det en finfin eftermiddag och kväll! Vi solade, grillade, myste, fiskade, badade, spelade yatzy i natten och somnade sent. Tycker vi fått till en riktigt härlig tradition att vara där ute och bara njuta på midsomrarna. Inget vi ger upp i första taget! :)



   
   
   

   
   
   
   








Glad midsommar



Nellies midsommarfrukost


Och Alices midsommarklädsel


Solen skiner och om några timmar åker vi till stugan! :)



Massa skrot



Idag har jag rensat här hemma. Burit ut en massa skrot i garaget som ska slängas och kört iväg ett lass med grejer till Mias Prylbod. Det är helt sjukt vad mycket saker man samlar på sig som sedan bara hamnar i kartonger. Saker man inte ens längre vill ha men istället för att slänga det eller sälja det så stoppar man bara undan det nånstans. Men nu är det iaf utrensat och det känns bra. Efter inlämningen var jag iväg och skaffade en flytväst till Nellie. Hon har växt ur den gamla och imorron ska vi åka båt så då måste flytvästen på. Även när vi kommer vara på ön så blir det flytväst på då hon är snabb som en liten vessla och lätt kan ramla i nånstans när man inte hinner med. Och längtar till imorron det gör vi. Ska bli så kul att ännu ett år åka ut till stugan tillsammans med Anders och Lisa och grilla, fiska och bara ha det bra. Så vi önskar er alla en glad midsommar för det kommer vi ha! :)



Och eftersom det blivit så lite bilder på Alice här på bloggen så kommer här tre bilder till hennes ära.








Just nu



Klipps gräset och snart blir det grillad älgfilé
med potatis och sallad!





Järvzoo



Så idag var det dags. Ett besök till Järvzoo som var väldigt omtyckt av oss allihopa. Det var jag, Hans, Nellie, Alice och moster Anna som packade in oss i bilen och for iväg. Det blev en rolig dag och jag låter bilderna tala för sig själva.











   





Happy Meal



Igår åkte vi upp till Ramsjö för Hans skulle på jaktmöte nu på morgonen. Då det skulle bli sent innan vi kom upp så åkte vi förbi McDonalds och Nellie fick sitt första Happy Meal och det gick i med en jäkla fart! :)





En dag med kusinen



Tidigare i veckan tog jag, Nellie och Alice en tur till Iggesund och hälsade på lilla kusin Meja och faster Erika. Det blev fint väder så vi kunde hålla oss ute för det mesta och det var skönt. Vi lekte hemma på tomten, var till en lekpark där gungorna och rutschkanorna var de stora favoriterna, fikade lite chokladbollar, åt korv till lunch och busade en massa mera. När jag började plocka ihop för att åka hem så tog jag av Nellie tröjan, för hon hade blivit blöt, och när jag hämtar den nya tröjan och vänder mig om så står det en spritt språngande naken Nellie på gräsmattan. Då hade hon slitit av sig byxor och blöja och sen blev det galet och glädjetjutande springande i gräset innan vi fick på oss kläderna igen och åkte hem. Nellie var helt slut efter en dag av lek och slocknade i bilen innan vi ens hunnit ut ur Igge.











Sköna unge :)



Höll Nellie uppe lite längre igår för jag trodde i min vildaste fantasi att hon kanske, bara kanske kunde sova lite längre idag men icke. 06:19 hörde jag de små fötterna komma trippande över golvet. Hon gick och la sig en gång till så då låg jag kvar i sängen och pratade med Hans i telefon en stund. Efter ett litet tag kommer hon trippande igen, kikar in över tröskeln, säger "Sov mamma och va tyst nu" och sen går hon iväg igen. Sköna lilla unge! *haha* 



50-årsfest i Djupa



I lördags var vi iväg på 50-årsfest för Sören som har hjälpt oss här hemma med grävning och lite annat. Det var en trevlig fest med mycket folk, god mat, massa dricka, mumsiga tårtor och kanonbra musik framförd av Pär Engman och Erik Brodén. Alice hade vi med oss men Nellie spenderade helgen i Iggesund hos morfar och extramormor Gudrun och tur var väl det för det blev ganska sent innan vi var hemma igen.












Valbo



Så igår var jag, flickorna och gammelmormor till Valbo och Ikea. Vi kollade mycket affärer, åt god mat, tittade på lite djur, fick ansiktsmålning (Nellie) och handlade en hel del. Det blev både ny säng och bord och stolar till Nellies rum, en madrass, ett täcke, sängkläder, en del leksaker och lite kläder och skor. Bilen var fullastad när vi for hemåt igen men vi fick ju in allt och det var det som var huvudsaken. :)

Ikea-shopping


Packning och blöjbyte :)


Lunchdags-pannkakor, grädde & sylt


Ansiktsmålning-
aldrig nånsin har jag sett Nellie sitta så stilla nån gång



Så stolt över sin fjäril




Och idag när Nellie var på dagis
så var jag och Alice och storhandlade




Skatteåterbäring I like



Idag var jag och Alice på en liten shoppingtur när Nellie var på dagis. Vi styrde kosan mot Barnens Hus och kom därifrån dryga 800:- fattigare men nöjda. :) Och imorron far vi till Valbo med gammelmormor för storshopping!


Såhär cool blev Nellie i nya brillor och kepa


När vi kom hem från dagis hade det kommit paket från bokklubben som skulle inspekteras



Göra ett fynd??



Tänkte bara puffa lite för de annonser
jag har kvar på Tradera.

Finns en Sony Ericsson C905, en Ed Hardy-bikini
och en barnvagn.

Kika in här! :)



Mc-träff



Igår var vi med på en hemlig mc-tur. Mamma och Anna var så snälla och ställde upp och var barnvakt åt våra små pärlor så vi kunde delta och det ska ni ha stort tack för. Det var hela gävleborgs mc-klubbar som skulle träffas och fika och resan slutade i Långvind. Det var mycket folk och motorcyklar av alla de slag, en trevlig dag helt enkelt.




   


   


     



Vädret var lite osäkert så många fikade, pratade lite skit och drog sen iväg igen. När vi startade motorcykeln för att åka hem började det regna så då gick det fort.
Jag klättrade upp,
klamrade mig fast,
hörde regnet smattra mot hjälmen
och bara njöt av farten...



Altanbygge & grillfest i Igge



Lördag 2010-06-05





   






   






Sköna lördag



Nu har jag skjutsat ut Zeke till sommarstugan till mormor och morbror min. Snart åker vi och plockar upp lilla Anna. Och sen bär det av till Igge för altanbygge och grillfest! :)





Försäljning



Har en del annonser ute på Tradera nu.
Säljer bland annat två telefoner, en barnvagn, en förstoringsapparat och lite annat.
Är ni intresserade är det bara att kika in och lägga ett bud.

Mina annonser



Härliga onsdag



Denna onsdag började bra med sovmorgon till nio. Jag och Alice myste medan vi väntade på att Nellie skulle vakna.


Efter frukost drog vi ut på långpromenad i det fina vädret.


Nellie hade stora problem med sin långa lugg så när vi kom tillbaka klippte vi av den. Det blev lite snett och vint men Nellie var nöjd i alla fall.


När vi kollade av facebook såg vi att vi blivit inbjudna till stan på fika. Och vi var väl inte sämre än att vi packade ihop oss och åkte in. Fikade mumsig kladdkaka och Fanta tillsammans med Linda och hennes söta Vilmer.




Nu sover Nellie djupt efter en heldag med skoj. Hans är på mc-klubben och mormor är påväg hit för att mysa lite med Alice.



I helgen



..var lillebror Anders här. Det snickrades garage och grillades en massa gott. Det gick med en jäkla fart att få klart det som skulle bli klart på garaget och sen hade vi det bara bra resten av tiden Anders var kvar. Han är en liten mästare vid grillen min bror så vi satt ute och åt en massa gott på lördag kväll tills solen försvann och det hoppas jag att vi kommer göra många fler kvällar i sommar.





RSS 2.0