Vem blir den utvalde?



Jobbhelgen börjar om mindre än en timme och det känns bra. Har inte ansträngt mig speciellt mycket den här veckan så en helg med jobb kommer sitta fint. Börjar med en kvällstur idag 14-23 och sen ska jag gå hem inatt när jag slutat, det kommer ju ta sin tid, mörkt kommer det vara och björnarna är framme.. *haha* Så vi får väl se vem jag ska ringa och bråka med den här gången! Jag vet ju vem som ligger högt på listan i alla fall eftersom han själv erbjudit sig att hjälpa mig mot de "farliga" djuren.. ;) Så frågan är: Är du vaken inatt Borlänge?? 



Vårruset 2011



Det här var en sådan här kväll då man verkligen undrar varför man skaffade barn? Dom driver en helt vansinnig ibland! Men nu ligger dom i alla fall och jag får förhoppningsvis en lugn kväll. Men det var inte det det här inlägget skulle handla om, nejdå idag ska jag skriva om Vårruset och mitt nya objektiv.

Igår var vi iväg på Vårruset. Vi möttes upp på Resecentrum och jag plockade upp Rebecka i min bil, sedan fick jag guida vägen ner till Högskolan i Gävle där det hela skulle gå av stapeln. Väl där gick vi omkring och kikade lite, provsmakade lite olika saker, var med på lagfotografering, träffade lite människor man kände och var med på uppvärmning innan det drog igång.
Hittade även lite ögongodis då en av Sveriges, ur mina ögon sett, snyggaste män fanns på plats...Peter Siepen hot hot hot!





--------------

Och igår kom mitt efterlängtade objektiv, det är ett Canon 50mm, som är bäst till att ta porträttbilder med och det märks må jag säga. Här är några slarvigt tagna bilder och ändå tycker jag dom ser riktigt bra ut, har inte hunnit med att redigera dessa bilder utan dom är helt oredigerade. Fick ju en ny dator av baben min igår, så jag har inget redigeringsprogram inlagt ännu, och jag är nästan lika förtjust i datorn som i objektivet. Äntligen har jag mig en alldeles egen minipc! *lycklig*







Lugnt så lugnt



Sweet! Det positiva med att alla var uppe tidigt imorse gör ju också att dom la sig tidigt nu på kvällen, kvalitetstid för mig själv, I love it! Båda tjejerna snusar så sött, hundarna ligger helt utslagna i hallen och Hans är och skyttetränar. De enda ljud som hörs är diskmaskinen och mysig musik från Spotify, dessa stunder älskar jag. Så nu har jag kollat igenom bilderna från Alice födelsedag och här får ni ett gäng.















Tröttmössa



Idag är en sån här dag då det enda jag vill är att sova sova sova. Tyvärr tyckte inte resten av familjen det. Hans klev upp och stack till jobbet och jag hoppades få ligga och sova en stund till, om inte annat så få ligga och dra mig åtmin-stone... men icke! Nellie drömde något och började grina och skrika som en liten tok, för att någon tagit något av henne, och då blev Zeke orolig, som alltid, och sprang omkring och ylade och givetvis vaknade Alice då också... som om någon kunnat sova igenom det kaoset! Så upp klev vi allihopa och jag känner mig inte vaken än, vill fortfarande bara krypa ner i sängen och försvinna in i drömmarnas värld. Men men det är bara att göra det bästa av det hela, se till att få lite saker gjorda när vi ändå är hemma..lite städ och tvätt kanske..

Vad händer annars då?
Jag har hämtat ut mitt pass, öppnat London-burken och räknat innehållet (ca 1500:-), beställt europeiskt sjuk-försäkringskort, beställt ett nytt objektiv till min älskade kamera, fått en försenad födelsedagspresent beställd och den borde komma idag, kollat upp lite hundutställningar inför sommaren/hösten/vintern som vi tänkte åka på med Atlaz, sökt fler jobb, varit på en arbetsintervju, blivit kontakad av ett till jobb och samtidigt fått lite fler arbetspass där jag går som vikarie så vi får väl se var det slutar med jobb. Kommer nog hålla mig till det som känns roligast och ger mig mest. Ja så mycket mer än det har jag väl inte gjort senaste veckan. Nu ska jag kolla lite saker på Tradera så ni får alla ha en riktigt bra dag och till sist avslutar jag med att facebook är en jäkla bra sida vissa dagar!


Såhär roligt skulle man ha det varje dag! :)
Foto: Jon-Erik Larsson



Atlaz debut



Så har Atlaz fått göra sin debut i utställningsringen. Det blev en grå och regnig dag på den inofficiella hundutställningen som hölls i Bollnäs men den lystes upp av det faktum att vi kom hem med 4 rosetter. Han blev BIRvalp med HP, BIGvalp och BISvalp3. Så den starten kan man absolut inte klaga på och fin kritik fick han också:

"6 mån hane med fina mörka ögon. Bra rygglinje. Något kort kors. Bra vinklar. Rör sig bra. Trevligt temprament.
Alert kille. Välvisad."








Livet rullar på



Alice har skolats in på dagis och gått sina första dagar där, sedan blev hon sjuk och har varit hemma med pappa när jag jobbat. Men det var inga som helst problem med att skola in henne och inte heller att lämna henne efter inskolningen, hon var och är hur duktig som helst! Längtar nu bara tills jag får ha tjejerna på samma dagis så jag slipper åka världens omväg för att lämna henne på morgnarna.

Nellie har börjat på knattefotboll. Hon har gått på två "träningar" än så länge och hon tycker det är riktigt roligt. Det är mycket lek eftersom dom är så små men det är även lite fotbollssparkande. Och Nellie har en fin kick! Har inga bilder från själva knattefotbollen men kan i alla fall bjuda på en bild här hemifrån när det spelas med pappa.



Själv letar jag jobb. Blev ju "snuvad" på ett jobb så nu har jag tagit nya tag och sökt andra jobb. Var på en intervju i tisdags för ett av jobben och igår ringde dom från ett av de andra jobben så det rör på sig i alla fall. Sen får vi se om det blir något av det hela men det är ju bara att hålla tummarna.

Kom på den briljanta idén att cykla till jobbet häromdagen också, jag hade väl inget val egentligen... det var antingen cykla till och från jobbet eller åka buss in och sen gå hem på kvällen/natten. Jag valde cykeln, vilket gick jättebra in, tog inte speciellt lång tid och jag fick samtidigt motion. Det var värre när jag skulle hem däremot! Sadeln är sjukt hård så jag hade så ont i skinkorna när jag skulle hem att jag förstod ganska fort att det inte skulle gå att cykla hela vägen, vilket det heller givetvis inte gjorde. Jag cyklade kanske 2 km sen gav jag upp. Där gick jag alltså i mörkret, sent på kvällen där folk sett björn nyligen och inte en människa var ute. Skickade sms till lite kompisar för att se om någon var vaken och jag hade sådan tur att en underbar liten själ svarade. Ringde upp honom och sen pratade och skrattade vi tills jag var säkert hemma. Och du får stå för ditt ord att jag får ringa fler gånger om jag behöver hjälp med björnarna! ;)

Annars har vi mest lekt, varit till olika lekparker, gungat, varit till Buspalatset, grillat och bara haft det bra.
















Årets Första Grillfest



Kanske man skulle ta och skriva ett inlägg om årets första grillfest på Åsbackakullen då. Jag hade satt som mål att det skulle bli minst 20 pers på festen och innan det var klart var det 21 stycken som kom, himla roligt när det är mycket folk. Speciellt alla dessa personer där större delen är härliga sköna personligheter som inte går att jämföra med andra. Festen blev riktigt rolig, det var lite kallt när vi grillade men man blev fort varm när vi förflyttade oss in. Och sen höll vi oss varma med födelsedagssång för Pju, sånglekar med Grahn, speciella tjejmöten på toa, mycket lakritsshots och massor av skratt. Det var en härlig kväll helt enkelt och jag tackar alla för att ni kom och gjorde kvällen till en hit!














RSS 2.0