Lugnaste vabdagen någonsin



....eller?? Nja knappast! Tanken var att Nellie skulle gått på dagis som vanligt så Alice fick vila ordentligt men så blev inte fallet. Hon ville prompt vara hemma när Alice skulle vara det så så fick det bli. Det var dock jäkligt lugnt de första timmarna, vi åt frukost och de lekte lugnt i sina rum så jag passade på att börja röja ur bastun som var fullproppad med saker. Hann inte göra allt för mycket där innan jag fick byta aktivitet till att leka frisör, Nellie ropade nämligen uppifrån sitt rum att hon klippt håret för hon ville inte ha det i ögonen. Jag sprang upp och mycket riktigt, halva luggen var väck! Hon hade hittat sin lilla barnsax, hållt huvudet över en frisbee för att fånga upp håret och sen hade hon klippt, en hel del kan tilläggas. Så jag fick ta med henne ner och försöka rätta till luggen så gott det gick, vilket gick bra men den är fruktansvärt kort nu. Nellie är nöjd, hon tycker att hon är jättefin och är glad över att håret inte når ner till hennes ögon. Jag däremot tycker att hon ser himla lustig ut :)

När vi väl var klara med att leka frisör ville tjejerna ha hjälp med att bygga upp en koja i hallen mellan deras rum. Vi drog fram madrasser och byggde en riktigt stor fin koja som fortfarande står kvar, jag fick absolut inte ta bort den under natten medans dom sover så jag får nu krypa in i båda rummen för att kunna kolla till dom. Efter kojbygget var det dags för lunch och sen sov Alice middag i nån timme medan jag och Nellie vilade i soffan framför tv och dator. Efter middagsluren blev det mera lek i kojan och städning av tjejernas rum, som ser ut som två bombnedslag efter en dag som denna, och sen kom syrran förbi efter jobbet så jag kunde svänga iväg en snabbis för att handla hem lite som behövdes här hemma. Till sist var det bara kvällsproceduren med mat, tvättning, pyjamas och sängläggning kvar, vilket gick som på räls och dom somnade sött inom en kvart båda två.

Men imorgon blir det minsann dagis för Nellie så Alice får en chans att vila upp sig. För än hur roligt hon haft under dagen så syns det vad trött hon blir och då blir hon ledsen och grinig. Och med Nellie leks det sällan lugnt, det är mycket stoj och stim och liv och rörelse och det gör inte Alice mindre trött. Hoppas bara att Nellie är mera med på noterna vad det gäller att åka till dagis imorgon bitti, men det återstå att se.




Liten Alice sjuk igen



Nu rullar Hans mot Norge och kvar här hemma är vi tjejer. Varje söndag eftermiddag/kväll är lika tråkig. Men vi kan ju inte klaga på pengarna som kommer börja rulla in framöver..

Fick svar på varför Alice var så grinig igår iaf, nu ligger hon med närmare 39 graders feber och hosta igen. Vet inte hur många gånger hon varit sjuk de senaste månaderna, hon blir frisk ett tag emellan men sen tar det bara om igen. Hoppas att det inte blir så långlivat denna gång utan att hon snart får vara tillbaka till sitt vanliga friska glada jag. Men imorgon blir vi iaf hemma så är det någon som har tråkigt och inte är rädd för att bli smittad är det bara att komma och hälsa på oss.

Varit en lugn dag i övrigt. Var iväg så flickorna fick åka lite tefat imorse men efter det har vi bara hållit oss hemma. Lagat mat, städat, tvättat, diskat, myst, tittat på tv, lekt och bara haft det bra. Och så har jag trillat över ett hus som jag blev tokförälskad i! Det ligger lite väl långt från ja...allting för att jag skulle falla men jag föll iaf. Fanns så mycket i och runt det huset som jag gillade men vi hade ju inte tänkt hitta nåt nytt hus nu så det blir väl någon annan som får turen att köpa det. Satans jäkla lyckostar!! Men men jag ska inte vara bitter.. ;)

Nu blir det lite glass och Cold case i sängen och sen är det natta.
Sov sött!



En lördag med Nicklas



Idag har vi haft Nicklas på besök hela dagen, han kom lagomt till frukost och åkte när flickorna skulle lägga sig, och jag som gillar att ha folk här har tyckt att det varit riktigt trevligt. Det tyckte resten av familjen också, flickorna har busat järnet med honom och han och Hans har även hunnit iväg och skjuta in lite vapen. Livat har det varit i huset hela dagen då Alice vaknade på fel sida imorse och likaså efter middagsluren. Hon har varit ett riktigt litet monster mot syrran, gnällt och tjurat och hängt oss i byxbenen och däremellen har hon varit som vanligt och lekt så jag hoppas hon vaknar gladare imorgon igen. Just nu är det däremot dödstyst i huset, flickorna sover som små stockar, hundarna likaså och Hans drog iväg på träning. Här sitter jag i mörkret med datorn, allt annat är avstängt, och massor av ljus tända och än hur trevligt det varit hela dagen så är det bara så skönt med lugnet, att få ladda batterierna. Så nu lägger jag undan datorn, kryper ner i soffan och laddar ordentligt, Ben & Jerry here I come!



Då börjar vi om....igen



Okey, nytt år nya tag! Försöker väl än en gång att få igång mitt skrivande här, jag tappar det hela tiden men helt ärligt har jag inte haft så himla mycket att skriva om heller. Men nu är det ett nytt år och redan är det lite som är annorlunda jämfört med förra året så min förhoppning är att det även kommer finnas lite mer att skriva om. Just nu gör jag dock inte många knop då jag halkade utanför förskolan igår och troligen sträckte ryggen. Ont som tusan gör det i både rygg och nacke men varma kläder och vila borde väl göra susen och om jag har en jäkla tur kanske jag kan lyckas prata mig till en ryggmassage av sambon ;) Skriver väl några rader om tomteland och lägger in lite bilder då det var en himla mysig helg vi hade med småtjejerna. Skulle kunna lägga in hur många bilder som helst från dom dagarna men har plockat ur några få så ni får hålla till godo.



Ja vi var till Tomteland igen. Köpte samma paket som året före med hotell, kvällsbuffé, frukostbuffé och inträde till Tomteland för två dagar, inte dyrt alls och personalen är hur trevliga som helst på hotellet så stort plus till Hotell Kung Gösta. Första dagen var det lite trist väder med snöblandat regn men andra dagen var det fint och vi hade det riktigt mysigt hela dagen. Vi träffade tomtenissar, troll, Gnistra, Tomten själv och en massa andra figurer och djur. Det blev en tur med häst och vagn. Vi pysslade och dom fick med sig en varsin ljuslykta hem. Nellie dansade runt stora granen och var helt lyrisk över att få dansa med en av råttorna, hela hon sken som en sol och titt som tätt tittade hon upp på "råttan" med beundran. Flickorna gillade besöket väldigt mycket och Nellie skulle även i år fånga ett troll att ha med sig hem. En hit helt enkelt!


















RSS 2.0