Kilon & centimetrar



Har varit på babysim idag. Där vi har plaskat, sjungit, hoppat och simmat. Nellie har blivit en riktig liten baddare i vattnet och det är himla skojigt! Väl spenderade pengar och lördagförmiddagar.. =) Sen när vi kom hem så var hon så trött så då tog hon sig en riktigt lång tupplur och vi pysslade med annat. Bland annat kom jag på att jag kunde använda Nellies leksaker till mer än att bara roa henne med. Jag la ut en massa byggklossar som är ihåliga undertill och la en hundgodis under varje och sen fick Zeke ha lite spår- och tanketräning. Han kom underfund med hur han skulle göra ganska fort men han verkade ha himla roligt iaf! =) Och det var ju det som var poängen!



Nu var min och syrrans tävling över. Men jag vet inte vem som vunnit än för syrran glömde väga och mäta sig idag så hon ska göra det imorron och sen får vi se. För mig gick det sådär..*haha* Hade gått ner 1,1kg och hade minskat som mest runt midjan..3 cm.. Får väl se om det räcker för att vinna! Inte för att jag kommer ge mig här inte, är inte ens i närheten av den kropp jag egentligen vill ha, den hade jag 2004 (se nedan) och den vill jag ha igen! Vilket jag kanske är för slö för.. ;-)

 

Men jag fick i alla fall höra en rolig sak idag och det är att det kanske kommer finnas ett gym på mammas jobb om ett tag och det vore ju underbart om det blev så för då kan man åka dit och träna, helt gratis dessutom! =D Jaja nog om det, nu måste jag ge mig, ska ner och kolla på Körslaget och heja fram Erik som vinnare, vem annars?! ;-)



Såna här killar fanns minsann inte när jag gick i skolan.. ;-)



Bakdags


Igår bakade jag och Nellie sockerkaka och chokladmuffins, mumsigt värre! Även smeten, jag kan ju aldrig baka något utan att smaka på smeten eller degen..*haha* Och det tog även Nellie efter som också ville ha så hon fick en liiiiiten klick på en sked att smaka på och sen satt hon och tissade på skeden långt efter att det inte fanns något kvar på den.. =) Baket blev lyckat i alla fall så nästa gång vi får främmande har vi något att bjuda på... ;-)  

     

Efteråt blev det bad, vilket aldrig är tråkigt, då kom även pappa Hans hem så Nellie sken som en sol och slängde sig ur vattnet för att komma till honom, hon är enormt pappakär lillan! =)

     

Fortsatte med bakandet idag med men då gjorde vi matbröd istället, vilket också är gott. Speciellt när det är nygjort och ljummet så smöret smälter på smörgåsen.. =) Yum! Men nu ska jag kila ner och fixa lite med maten, vi ska äta tacos ikväll! Smaskens!


Syster & Jag


Jag sov så himla skönt inatt, vaknade inte en enda gång så man var totalt utvilad på morgonen. Resten av dagen har inte varit lika lugn. Var och hämtade syrran och hennes Zaga mitt på dan och sen gick vi en promenad nere vid havet. Tyvärr har det kommit hemskt med snö här så alla våra promenadvägar var översnöade, men envis som man är så knallade vi på iaf med barnvagn och allt. Vi körde i och för sig fast en gång så vi fick ta Zaga till hjälp för att dra vidare.. =) Bra med lite större hundar ibland, min lilla sprätt hade fullt sjå att ta sig fram själv i snön han. Det blev en relativt lång promenad och vi var ganska trötta när vi kom hem igen, men ingen vila för då skulle vi iväg och handla. Och som vanligt när vi handlar så blir det ju inte bara ett ställe man åker på utan det blev tre! Vilket är ganska lagomt för oss.. ;-)

     


Det blev även prat om en framtida tjejkväll vilket vore skitskoj!
Så är det några tjejer som är partysugna om några veckor är det bara att hojta till!
Hittills verkar vi vara fyra stycken som är på.. =)



Dröm



♥ Hade en så verklig dröm inatt..fast ändå på många sätt så overklig ♥

Drömmen i stora drag: Jag drömde om mig själv men det var inte nutid utan det var cirka 5-6 år framåt i tiden. Jag hade köpt huset i Hög som min pappa och hans tjej hade när vi var yngre. Jag var ensam, alltså jag hade ingen sambo eller liknande, men Nellie var med och av någon anledning alla andra som brukade vara där i huset när jag förut spenderade min tid där. Allt var nästan som vanligt, huset var kanonfint, det var sommar, alla var på bra humör, vi hade roligt och jag hade en beundrare.. *haha* Så drömmen i sig var ju inte sååå konstig.

Men nu till de overkliga delarna.
För det första huset, det finns inte en chans på miljonen att jag någon gång skulle ha råd att köpa det. Det är säkert fyra gånger så stort som huset jag bor i nu och vad jag har förstått så har de nuvarande ägarna renoverat upp hela huset totalt. Det är ett gammalt hus, två våningar och väldigt högt i tak. När jag var hos min pappa med mina syskon så var vi som mest 10 personer i huset och ändå kunde vi tappa bort varann ett bra tag. Största rummet på övervåningen var enormt, jag var iofs ganska ung då så jag kan ha föstorat det då jag inte varit inne i huset på massor med år. Men på ena kortsidan av rummet fanns en scen av något slag och i ena hörnet hade vi en skateboardramp. Det är så svårt att få fram hur stort det verkligen var och hur roligt vi hade där. Men egentligen räcker det väl med att säga att vi hade en skateboardramp inomhus och hade kunnat ha minst två till i samma rum!

Sen nästa overkliga sak. Varför skulle jag, Nellie, Anna, Anders, Amanda, Natalie, Elina, Adam, Jonatan, pappa och Gudrun umgås hemma hos mig utan att en enda av oss hade med sig pojkvän, flickvän, sambo, fästmö eller fästman? Nästan alla av oss är ju upptagna nu så varför skulle alla vara ensamma då? Sen kan jag inte ens minnas senast vi träffades allihop och det var långt innan Nellie föddes så hon har aldrig varit med när det varit alla vi. Det är liksom väldigt ologiskt att vi skulle träffas och, som i min dröm, sitta och titta på film tillsammans. Men i drömmen var det väldigt trevligt måste jag säga.. =)

Och drömmen fick mig att sakna Hög...speciellt ställe...


Tävling


Min syster och jag startade en intern tävling oss emellan för ett tag sedan. Vi skulle se vem som lyckats gå ner mest i vikt till sista januari, och även vem som hade minskat mest i "kroppsvolym" då vi mätt lite olika mått här och där. Det gick segt i början för mig och sen gick det underbart bra ett tag men nu har det gått käpprätt åt helsicke! *haha* Alldeles för mycket mat, godis och annat skräp under jul och nyår m.m som slagit tillbaka nu i efterhand så vi får se hur det här kommer gå, som tur är så är lillasyster lika dålig som mig att låta bli godsaker.. ;-) Men nu den senaste veckan har jag varit väldigt duktig med riktig mat på bra tider och långa promenader genom snön med hund och barnvagn så vi får hoppas att det ger något! Förlorarn måste ju betala priset vi gjort upp om också så det vore ju inte helt fel att vinna.. ;-P

Sen har jag hittat en träningsform som jag tror att jag rent ut sagt skulle älska! Ska ta reda på lite mer om det och om jag verkligen börjar med det så lovar jag att berätta.. =)


Vinst snart?


Tror jag hittat ett jobb nu, ett extrajobb, och det passar mig bäst för då kan jag jobba lite då och då och ta ut föräldraledighet resten av tiden. Det är definitivt inte drömjobbet på långa vägar men det ger ju lite pengar i alla fall. Och då kanske man äntligen kan få ihop lite så man kan lägga undan en del varje månad, det vore nice.. ;-) Men helst hoppas jag på storvinsten på lotterna vi ska hämta ut idag, det vore ju den verkliga drömmen! Har vunnit småvinster i flera veckor nu som vi löst in till nya lotter så jag har tappat räkningen på hur många vi skrapat.. *haha*


Det är knepigt att man kan sakna något man förlorat..
Även om man aldrig hade det fån början..


Såg en film för några dagar sedan som berörde någonting inom mig.
Den dyker upp i mina tankar hela tiden..
...och jag vet egentligen inte varför...
Visst är det konstigt hur så simpla saker som en film kan ha sådan inverkan?


Liten uppföljning


Idag tog vi oss i kragen och fixade lite här hemma, det är alldeles för lätt att bara slappa och inte göra nånting. Men nu har vi gjort ett ryck i alla fall. Hans fixade till dörrkarmen in till vardagsrummet och jag målade listerna till köket. Så nån av de närmsta dagarna ska vi sätta dit alla golvlister och foder runt dörrar och fönster, och förhoppningsvis kommer pappa i slutet på veckan som kommer och sätter upp taklisterna åt oss...som han lovat.. ;-) 

Vi har fått lite mera press på oss att bli klara med huset nu och eftersom vi fick det bättre rent ekonomiskt denna månad än vad vi trodde så är det bara att köra på. Det vore ju kanon om vi blev helt klara med köket och hallen nere innan tapeterna till trappen och hallen uppe kommer för då kan man bocka av nedervåningen och bara inrikta sig på övervåningen sen. Men vi får se hur det går.. =)



Ryktena som jag pratade om i ett inlägg förut förresten, som handlade om mig och en vän till mig har inte gett nånting. Vi försökte ta reda på hur dom startat eller var men det verkar inte vara någon som vet nånting så.. så var det med det..




Fototävling




Nu har jag äntligen fått ändan ur vagnen och fixat till tre bilder till fototävlingen på Fotosidans sida. Så om det är någon som är medlem på fotosidan, och gillar mina bilder, var en goding och lägg en röst på mina bilder.. ;-) Det är tre olika teman (Natur, Norden och Dokumentärt) och dessa bilder har jag lagt in som bidrag. Röstningen börjar den 17/1 så jag håller tummarna för att jag kommer få i alla fall någon röst..


         
Natur                        Norden                                Dokumentärt





≈≈≈≈≈≈≈≈≈≈≈≈≈≈≈≈≈≈≈≈≈≈≈≈≈≈≈≈≈≈≈≈≈≈≈≈≈≈≈≈≈≈≈≈≈≈≈≈≈≈≈≈≈≈≈≈≈≈
...det bara måste finnas sådana vampyrer...
≈≈≈≈≈≈≈≈≈≈≈≈≈≈≈≈≈≈≈≈≈≈≈≈≈≈≈≈≈≈≈≈≈≈≈≈≈≈≈≈≈≈≈≈≈≈≈≈≈≈≈≈≈≈≈≈≈≈




Look out the window


Har precis suttit och kollat igenom denna månads räkningar och blev otroligt lättad. Det var inte alls så illa som jag först trodde så det känns underbart! Så det blir helt klart thai när vi åker till Gävle lillschwess! ;-) Och om man har tur kanske kanske ett par nya snygga jeans, har ju ett par som jag redan varit och suktat efter..

Har varit på kalas idag, Micke fyller år så vi var dit och fikade och åt jättegod tårta! Mums! =P Sen blev det som vanligt att killarna hamnade framför tv:n och vi tjejer framför datorn, men vi hade kul och det är ju huvudsaken.

Gick en promenad med Zeke och Nellie i morse och kom ihåg att ha kameran med mig! Det blev en hel del fina bilder, vissa som jag blev väldigt nöjd med. Och tur var det att jag fotade då också för sen började det snöa på dan och det snöar fortfarande, och det är inte det roligaste att vara ute och fotografera när det vräker ner snö. Får se hur det ser ut imorron, förhoppningsvis har det slutat snö då men snön får gärna ligga kvar så kanske man kan få till nån bra bild då med.. =)


En av dagens bilder som jag fastnade för...


Gävle

Var fram och tillbaka till Gävle en sväng idag, Zeke hade återbesök hos sjukgymnasten på Gefles Hund-och Kattpraktik. Allt såg jättebra ut med honom , han rörde sig som han skulle, han hade fått tillbaka mera muskler och knät låg kanonfint sen operationen. Så det var ju riktigt skönt att höra! Nu är det bara stiften som ska tas ur benet på honom och sen ska vi förhoppningsvis inte behöva åka dit nåt mer. Inte för att jag har något emot stället, dom absolut bästa veterinärer jag har träffat jobbar där, men det blir dyrt att åka fram och tillbaka. Men blir det något mera fel på Zeke någon gång i framtiden så kommer jag åka dit direkt. För här i stan hittade dom inget fel alls på honom och chansade på muskelinflammation och i Bollnäs sa dom att det var fel på det riktiga friska benet. Men när vi kom till Gävle så hann vi bara vara där i kanske 5-10 minuter innan dom visste vad som var fel så hädanefter är det Gävle som gäller!

Och ett stort tack till mormor som följde med mig idag!
Lite trassligt att åka 8 mil tur och retur själv med hund och en liten 10 månaders brud i baksätet... =)



I övrigt så lunkar det på här hemma. Letar jobb för fullt men det är fan inte lätt att hitta jobb häromkring och ännu mindre att hitta jobb som man kanske faktiskt skulle vilja ha och trivas med. Har i all fall hittat tre olika jobb som fotograf som jag ska söka så håll tummarna för mig att jag får något av dessa! Inte exakt den slags foto jag vill jobba med i framtiden men man måste ju börja nånstans så kan man klättra vidare sen.. Och klättra det ska jag fanimej göra! ;-)



Sing out, sing out
Your voice is all you have
Sing out Sing out
Sing out, Sing out
I know you will
Sing out, sing out
Sing out, sing out
It's up to you
Sing out, sing out



Nu är det kebab med bröd på väg hem till mig så det är väl bäst att jag ger mig.. ;-P



Miss U

Helgen är över och det är tillbaka till det gamla vanliga igen. Det var en alldeles underbart mysig och rolig helg och vi saknar dig redan ska du veta.. =) Men vi satsar väl på mc, grillning och sol och bad till sommaren! ;-)

Mina paket kom idag och det var roligt! Alla kläder, utom en bh och en top, passade alldeles utmärkt. Och det var ju himla skoj eftersom det kan vara väldigt konstig passform på kläder man beställer ibland. Alla gardiner, lampor och mattan jag skickade efter var också med så det blev riktigt fint nu när jag pysslade på och satte upp nytt överallt, lite som ett nytt hus..=) Bara Hans kommer hem sen så ska han få hjälpa mig att fixa det sista så kommer det bli jäkla snyggt sen! Supernöjd!




...vissa dagar saknar jag dig så det gör fysiskt ont...



When we're scared and lonely
We will tell ourselves we're only
Just a word from what we need
But we know that this ain't right



Vår lördag

Skriver bara en snabbis nu när killarna sitter och spelar på Xboxen. Har varit en väldigt bra helg hittills! =)
 
Nasse kom hit igår kväll och då hade vi tacokväll framför tv:n. Och idag har vi varit en sväng på stan och till E-Center och hittat saker på rea. Jag hittade två tröjor, hör och häpna, jag som aldrig brukar hitta något. Men en långärmad och en kortärmad tröja rikare är jag nu. Hittade även en body och en klänning till Nellie, jättefint var det! Och Nasse hittade en jättesnygg jacka.

Sen när vi kom hem så fick Nellie paket av Nasse..en keyboard! ;-) Så nu har det och kommer det spelas en hel del kan jag tänka mig. Hon blev helt lyrisk över den.

Men nu måste jag kila ner igen. Köttet ligger i marinad, cheesecaken som Nasse ska fixa till efterrätt står i kylen och det är väl dags att börja på potatisgratängen snart. Kommer bli sååå mumsigt! Yum Yum! =)

Hoppas alla får en finfin lördagkväll!


It pisses me off



Jag satt och tittade på två olika dokumentärer igår och det jag kom fram till var att jag borde inte ha sett någon av dom. Eller rättare sagt, jag borde inte titta på dokumentärer överhuvudtaget för jag blir så himla förbannad på vissa. Det man får veta av att se sånt är att dom "högsta hönsen" alltid har rätt!! Och när det sen kommer fram hur himla fel dom verkligen har..ja då skyller vi på nån av "arbetarna" istället, kan man bli fegare? Vägra ta ansvar för det men gjort och alla de människor man berövat livet på. Finns inget man kan säga om det egentligen annat än att det är sjukt hur världen styrs.

Och så nästa dokumentär då där man lär en 6-åring att handskas med vapen, vissa som är större än honom själv, och sen tro att han ska förstå den verkliga faran med det. Han är 6!! Det finns ingen 6-åring i världen som verkligen förstår faran med vapen och har riktig respekt för det. Och den andra familjen som var med var ju inte mycket bättre. Enligt dom så vore det säkrare och tryggare i skolan för deras barn om dom fick ha med sig vapen i skolan...

Behöver inte säga mer.. jag borde som sagt inte sitta och titta på dokumentärer.. it pisses me off!



Bättre att hålla sig till komik..
Mina två nya favoriter är Walter och Achmed..underbara härliga små typer!


   




Idag kommer Nasse!!
Lääääängtar.. ;-)




Som ny

Jag har precis haft en personlig genomgång och renovering av mig själv. Då man började året sjuk med feber, halsont och snuva så har man inte kännt sig speciellt pigg och fräsch. Men nu har det gått mot bättringsvägen och då var det dax för en riktig genomgång av sig själv! Så nu har man tagit sig en låååååååååååååååång dusch med schampo, balsam, bodyscrub, duschcreme, rakhyvel och en massa varmt vatten...och efter det hudcreme, ansiktscreme och handcreme så nu känner man sig som ny igen! =) Härligt!


Men även badrumsskåpet och garderoben fick sig en genomgång. Slängde en massa gammalt och trasigt och de hela kläder som jag ändå aldrig mer kommer använda av diverse olika anledningar ska jag generöst nog lämna bort till bättre behövande. Man kan ju lika gärna starta det nya året med en god gärning.. ;o)

2009


Så var jul och nyår över.. Massa mat, massa klappar, massa åkande, massa folk och massa hundar. Men det har varit roligt, speciellt hos mamma där vi återinförde tomten på julafton, vilket medförde massor med skratt! =) Man fick en hel hög med God Jul-sms och bra många på nyår med, många vanliga och några lite mer originella.. =) De flesta tar emot sina klappar utan gnäll, en del bara klagar över att man inte skulle ge dom nånting. Skickade flera julkort, fick få.  Men det var väldigt roligt att det blev en fin vit jul för ovanlighetens skull!



                                          Jag tog tid den här gången.. det tog en kvart!
                                                   Vissa kommer förstå, andra inte..




Så vad har man då för förväntningar på år 2009? Ja jag har ingen aning! Allting är helt öppet då jag inte har nånting inplanerat överhuvudtaget, jag får ta dagen som den kommer och hoppas på att det kommer bli ett helt suveränt år! =) Däremot så finns det ju saker som jag väldigt gärna skulle vilja göra..men det beror ju lite på om tiden, pengarna, orken och lusten kommer finnas, för det är ju bara att inse att jag är en väldigt slö och bekväm människa av mig så jag kan tappa lusten lätt om det krånglar för mycket.. ;oP 

Men jag kan ju iaf lägga upp den lilla "vilja göra-listan" här så får dom som är intresserad läsa:

¤ Spara ut håret lite och få till nån bra frisyr
¤ Köpa mc-kläder så jag kan åka med på lite turer
¤ Börja med mitt eget MC-kort
¤ Söka stipendier för foto
¤ Få huset helt klart invändigt
¤ Få ihop tillräckligt med bra bilder för en fotoutställning
¤ Åka ner till västkusten till sommarn
¤ Börja träna på något vis så man blir lite mer slimmad
¤ Gärna gå ner 1,8 kg till
¤ Skaffa en helt ny garderob
¤ Investera i en riktigt bra scanner och fotoskrivare
¤ Hinna spendera mera tid i sommarstugan

Det var lite av allt jag skulle vilja göra, sen om man kommer lyckas eller inte är ju en helt annan sak. Och eftersom vi pratat om att skaffa en till liten tetting så kan ju en hel del av dessa punkter bara strykas för det blir lite svårt att uppfylla dessa om jag blir gravid. Men men jag kan ju iaf hinna med en del av sakerna före.. =) En annan sak som jag vill göra är att få mera tid över till att åka och hälsa på alla vänner som jag träffar alldeles för sällan! Jag måste helt enkelt ta mig i kragen där.. 



Här får ni lite blandade bilder tagna vid lite olika roliga tillfällen

           




RSS 2.0