Tid för sig själv



Det är inte det lättaste att få tid över till sig själv när man har fått barn. Det är sällan man får tillfälle att göra något helt för sig själv och det händer näst intill aldrig att man gör något tillsammans med sin sambo utan barn. Så den här helgen har vi passat in så vi ska få göra saker för oss själva i alla fall. Ikväll är Hans hos en kompis. Dom äter pizza, dricker öl, spelar tv-spel och har förhoppningsvis jättekul! =) Och imorron blir det min tur att ha roligt, men det får ni höra om sen.. ;-)

Men vi har ju för den skull inte glömt bort varandra. Igår blev Nellie trött tidigt så vi la henne och hade sedan myskväll tillsammans. Lagade och åt riktigt god mat och efter det kurade vi ihop oss i soffan och kollade på film..myyyyysigt! =)





Spöken?


Nellie hostade mycket inatt så jag tassade ner på undervåningen för att hämta hostmedicinen. När jag går i trappen så hör jag en av hennes leksaker spela i vardagsrummet (vilket dom gör ibland för nån annan leksak kan ligga emot knappen eller så) men när jag kommer till näst sista trappsteget så tystnar den. Jag tänkte inte mer på det utan hämtade det jag skulle och vandrade upp, gav Nellie medicinen och la mig i sängen...    Då börjar det spela nere igen.. Läskigt va? ;-)


Farmor



Telefonen ringde inatt. Det ringer aldrig hos mig på natten så jag visste redan vem som ringde och vad som hänt innan jag ens letat fram telefonen för att svara. Det var en väldigt ledsen pappa som ringde för att berätta att farmor vandrat vidare.

♥ ♥ ♥ ♥ ♥
Jag kommer alltid minnas allt roligt vi gjort
Vila i frid lilla farmor
♥ ♥ ♥ ♥ ♥



Växlande vecka



Nu har det inte uppdaterats på ett tag här men det beror på att vi varit sjuka.. magsjuka och sedan, som om det inte räckte, kom förkylningen också. Men jag försöker väl dra veckan som gått lite kvickt.. =)


Onsdag: Dan började bra, vi var och handlade och bakade och hade det mysigt. Sen kom kvällen och Nellie åkte på magsjuka.. Den kvällen och natten var ingen höjdare! Men som tur var gick det över relativt fort, efter x antal pyjamas- och sängbyten.

   

Torsdag: Nellie var på topp igen, glad och lekte som vanligt. Jag fyllde år så vi fick lite främmande, dock kom inte alla eftersom fler i vår familj var sjuk. Men eftersom firandet slutade tidigt så drog jag och syster iväg och tränade. Äntligen kom vi iväg! Gud vad jobbigt det var, men fruktansvärt roligt också. Vi började lite lätt med boxercise! ;-)

 

 Fredag: Resten av familjen kom och firade mig så det blev tårta, fika och presenter! =) Så kom kvällen och jag åkte på magsjuka..sen kom natten och Hans åkte på magsjuka.. Det var bland det värsta jag varit med om på väldigt länge. Jag kan helt ärligt säga att jag hellre föder barn igen än åker på samma magsjuka. Usch!

Lördag & söndag: Som tur är så har man en snäll morbror som kom och hämtade Zeke på lördag morgon så han fick komma ut, sen fick han stanna där till söndan. Själv låg vi mest nerbäddade hela helgen och försökte få i oss vätska och tillslut nånting ätbart. Nellie var förkyld och krasslig hon med så hon sov väldigt mycket dom dagarna och det var ju tur i oturen för jag förstår inte hur vi skulle ha lyckats ta hand om henne annars..


Det var förra veckan det. Nu mår vi helt okey igen, man får fortfarande lite ont i magen till och från och det är svårt att äta men i övrigt så knallar det på. Jag har försökt hålla igång med långa promenader eftersom det inte blev någon träning vare sig i söndags eller tisdags. Hoppas verkligen att vi är så pass krya att vi kan träna imorron. Det är ju meningen att vi ska hålla igång och träna tisdag, torsdag och söndag nu så man kommer i form nångång! Boxercise, aerobics och pilates borde väl göra susen! =)

Och idag har jag, Nellie, Anna och Micke varit på shoppingrunda till Hudiksvall. Det var himla skojigt! Vi började med att köpa en ny bilstol till Nellie då den förra började bli för liten och sen tog vi resten av staden. Jag hittade två jeans och två linnen på rea, helt sjukt billigt! Jeansen kostade 79:- och 99:- och de två linnena tillsammans kostade 29:- Så nu har jag börjat fylla upp garderoben med nya kläder inför våren. Vi avslutade dagen med fika på Jambo, man kan ju inte åka till Hudik utan att gå dit, sååååååå jäkla gött! =)

 

♥ Grimasernas mästare ♥




Egokick



"kersan i think u r hot,,had to say b4 i go"


♣   ♣   ♣

Härligt med en egokick ibland..
Och man kan ju aldrig få nog av komplimanger! ;-)



Ladders


Idag har jag och Nellie varit på Öppna förskolan för det var avslutning med föräldragruppen. Det var roligt! Nellie som inte vet vad ordet blyg betyder klättrade på leksaker, möbler, barn, föräldrar och fröknar.. det fanns ingen hejd! =) Vid fikat började hon lugna sig lite och när vi sen skulle till att åka var hon helt slut, så efter att vi hämtat upp Zeke hos mormor min så åkte vi raka spåret hem och Nellie slocknade direkt när hon fick komma ner i sängen. Efter det har vi haft en lugn kväll då ingen av oss orkat med en massa bus och stök..


Jag har börjat spela lite poker igen, hade nästan glömt bort vad roligt det kan vara. Det började med att det ringde en tjej förra helgen och ville ställa tre frågor till mig och visst fick hon det. Och när jag snällt svarat på frågorna sa hon att som tack för svaren skulle jag få 10 dollar insatt på mitt pokerkonto hos dom.. Tackar tackar! =)

Jag visste först inte riktigt vad jag skulle göra med dessa pengar. Spelade lite vanlig poker men det gick väl sådär och jag fastnade inte riktigt. Gick över till några turboturneringar där det gick helt okay och jag vann några dollar, men det var också allt man kunde vinna då det var väldigt små turneringar. Sen kom jag på det..Ladders! Jag och brorsan brukade spela det förut och det var riktigt roligt! =) Det är ett steg-spel, man börjar på steg 1 och det är först när man kommer till steg 4 som man kan vinna pengar (det finns andra stegar också men där jag spelar är det 4 steg). Jag har nu spelat steg 1 & 2 två gånger och vunnit alla och i och med det så kan jag spela steg 3 två gånger. Jag hoppas det kommer gå lika bra där också så jag kommer till steg 4 och får en chans att vinna 500 dollar!

Så ikväll ska jag göra mitt bästa! Min bror har ju lärt upp mig bra så jag är inte helt borta vid poker bordet.. ;-) Och jag har ju hur som helst inte förlorat något om det skulle gå illa eftersom pengarna jag fick från början var gratis!



Alla Hjärtans Dag



Jag har blivit bortskämd med blommor, choklad och smycke idag.. ;-)
 Ikväll blir det god mat och lite senare italien-inspirerat.. Härligt!

Men jag har inte bara blivit bortskämd utan har även skämt bort andra, eller jag och Nellie rättare sagt. Hans har fått blommor och en filmbox som blev mycket uppskattad, plus att han fick en dubbel-dvd av Nellie och Zeke som ville ge sin pappa något när det är alla hjärtans dag och allt. Sen har Nellie gett rosor till sin mormor och extramorfar och sin moster och extramorbror. Dom blev väldigt glada! Och inte nog med det så fick Nellie världens snyggaste lilla outfit av sin mormor, väldigt stilig blev hon! =)

     

     



Kvinnfolk & bilkörning



Detta borde man väl inte säga då man är av det kvinnliga könet själv, men vissa tjejer ska inte ens få sätta sig bakom ratten i en bil! Bara kolla detta...

http://www.bilgalleri.dk/html/vid_vis.asp?VideoID=23739


Full rulle


Vår helg blev allt annat än lugn, men det var roligt.. =) Det började med att pappa rullade upp hos oss halvtio på fredag morgon för att börja jobba med listerna i köket, så nu är det skitsnyggt! Sen kom Per och Peter och hälsade på en snabbis efter att dom varit och besiktat en bil. Det var himla skoj att se dom igen, kommer inte ens ihåg senast vi träffades. Efter det fick Nellie sova en stund och sen drog hon och jag in till stan för fika med Malin, även henne var det längesen jag träffade så det var himla roligt att få sitta och bara prata lite skit en stund! Och Nellie fick en sån himla söt nalle som hon är väldigt fäst vid. Som avslut på dagen så blev det tacokväll med Anna, Micke och Zaga som var kvar ända till kvällsbadet.. =)

På lördan så var det babysim på schemat och efter det åkte vi till Byggmax för att köpa det sista till köket. Sen fortsatte dagen med att vi målade lister, fogade och fyllde i färg där det behövdes. Och vi hann även med att baka lite bullar! =) Söndan blev sedan relativt lugn (förutom 20cm snö som skulle skottas) och det var sköööönt..  

     
Till Malin: jag hoppas du är fri den 28:de så vi kan ha sketasköj!! ;-)

     


♥ Och såhär kan det se ut när en liten envis tjej ska äta glass med händerna ♥





Sötnosen


Har inte så mycket att skriva om idag då jag bara varit hemma men lägger upp två härliga bilder på Nellie som jag tagit under dagens gång iaf.. =)



Ska det in mera ved i elden tro??


Nu har jag dig!



Lite smått kaos


Var till Gävle igår och dagen började i kaos. Vi skulle vara på Hund-& Kattpraktiken senaste 8.00 med lille Zeke, så jag skulle hämta Anna, Micke och Zaga tio i sju, åka och tanka och efter det vidare till Gävle. Låter ju enkelt och det borde det varit men allt gick fel...=)

Började med att det var 14 grader kallt när jag vaknade så bilen var tvungen att varmköras ett bra tag innan jag kunde sätta någon liten Nellie i den. Hans hjälpte mig att packa in allt i bilen och när den var tillräckligt varm for jag för att hämta Anna och Micke. Vägen dit var rena skridskobanan så det var bredställ genom varenda korsning och ett evigt spinnande på däcken som inte ville få fäste men fram kom vi..försenade såklart! Sen blev det bråttom in till stan för att tanka och då blir det riktigt illa. Först hamnar vi bakom nån jäkla tomte som kör 70 på 90-väg och inte kom vi om så där fick vi ligga hela vägen till stan. Väl i stan så är det kö där vi ska tanka men vi ställer oss så fint bakom en bil tills det blir våran tur, det är bara det att när jag hoppar ur så märker jag att jag står på fel sida! *hahaha* Jag vet inte hur många gånger jag tankat den där bilen och jag har aldrig ställt mig på fel sida nångång men nu var det uppenbarligen tillfälle för det. Så in i bilen igen och köra runt till andra sidan, hoppa ur, tanka och sen iväg igen...nu mot Gävle. Den resan gick som tur var bra men p.g.a allt strul tidigare så blev vi försenade och kom fram tolv minuter över åtta. Jag och Anna sprang in med Zeke (vi fick inte skäll för att vi var sena), han fick sin lugnande spruta och sen fick vi lämna honom där, vilket alltid känns lika jobbigt.

Efter det blev i alla fall dagen bättre. Första anhalt Valbo där vi tog en promenad med Zaga, det var fortfarande lika kallt så det blev en kortis och sen kurade vi in oss i bilen igen och väntade på att restaurangen på IKEA skulle öppna så vi kunde äta frukost. Efter det avverkade vi hela IKEA, hade ju presentkort att göra av med.. ;-) Slängde även bort några kronor inne på Valbo Köpcentrum. Sedan var vi hunriga igen..*haha*

     

  

Så andra anhalten blev tillbaka till Gävle för att äta thaibuffé, det var nästan läskigt gott! Dom hade sushi också så nu har jag testat det, det var varken gott eller äckligt. Inget jag skulle äta om jag vill bli mätt iaf. Nellie gillade också thai förrestem då hon fick smaka räkchips, det var inte illa.. =) Efter maten tog vi en sväng runt Gävle och kollade i lite affärer men sen var vi helt slut alltihop så då tog vi oss tillbaka till bilen, åkte och hämtade Zeke och sen åkte vi hem.

Ingreppet på Zeke hade gått jättebra och nu måste han inte tillbaka på något mer besök såvida det inte skulle bli något annat längre fram. Och jag hoppas verkligen inte att det blir nåt mera, det blir dyrt med alla veterinärbesök trots att vi har försäkring. Förresten..en rolig sak som hände när jag hämtade Zeke var att tjejen som lämnade ut honom har jag gått på gymnasiet med, världen är bra liten.. =)

     


RSS 2.0