Julehelg



Vi hade en mysig helg hemma i julens tecken och det var så underbart härligt! =) Det bakades lussebullar och pepparkakor, vi satte upp julgardiner och belysning, tände första ljuset i adventsstaken och var på julskyltningen där vi inhandlade knäckeäpplen, drack glögg och spelade på chokladhjulet, dock utan att vinna något..


Lussebulle, julmust och en liten smörgås




Pepparkaksbak




Nellies favoritfönster med den spelande kyrkan


Gotta till mamma och pappa ;-P



I Love It



Ibland kan man inte annat än älska Tradera.. =)
Lade in fyra annonser igår, två fick jag sålda direkt och de andra två har jag redan bud på.
Perfekt!!



Födelsedagar, bakning och biopremiär



Ja var ska jag börja? Vi har haft fullt upp senaste veckan med allt möjtligt. Ska se om jag lyckas få med allt. =) Veckan började med att vi letade reda på en bra present till Hans födelsedag och det blev en present till hela familjen - en snöslunga!
Kommer bli underbart att slippa skottningen.

På onsdagen var jag, Nellie och Anna en tripp till stan. Vi kollade runt på allt möjligt, åt på tacobaren, köpte blommor till mamma som fyllde år och så hittade jag en tröja till mig själv på rea. Jag älskar reor! =) Och på kvällen var vi och grattade mamma, fikade och spred lego över hela köket..



   


Vi bakade lite i veckan också eftersom Hans fyllde år på lördagen och då fick Nellie på sig grytvantarna och blev ett bakmonster. Hon sprang och skrek och jagade mig med de där vantarna som var nästan lika stora som henne.





Fredagen spenderade jag, Nellie och Hans i Hudik med att gå i en hel del affärer och avsluta med fika på Jambo. På kvällen var det sedan biopremiär för mig och lillasyster, New Moon! Bion började 22.00 och slutade runt 00.15 men det fanns inte en chans i världen att man hade kunnat nicka till där inne i biosalongen iaf, den var så bra! Än om jag nog håller på att ettan var liiiiite bättre. Får se sen hur trean blir..väntar med spänning på den.. ;-)

Lördag fyllde Hans år och då var det kalas hela dan här hemma. Det kom folk från tolv på dan till sena eftermiddan men det var bara roligt än om vi var väldigt trötta när vi väl blev ensamma.. =)

   





Himmelskt gott



Igår blev vi bjudna på mat hos mamma och Christer, Nellies mormor och extramorfar med andra ord, och det var så himla gott! Det blev räkbakelse till förrätt, kalkon, potatis, sås och grönsaker till huvudrätt och pannacotta med hallonsås till efterrätt. Hade helst velat sitta kvar och äta fortfarande men jag åt tills det inte gick i nåt mer och sen var jag tvungen att ge mig.. Och ni kan ju gissa vad Nellie gillade mest! =)





Oroligt



Det blev en orolig dag idag..
*tänker på dig*



100



100 månader tillsammans firade jag och Hans igår!
Vi hade en väldigt härlig och go kväll! ;-)
Tänk vad tiden tickar på hela tiden..

Och ikväll är Hans på pubkväll med mc-klubben.
Hoppas han har det riktigt roligt!
Själv ska jag bara slappa i soffan.. ;-P



Våra små



Igår ringde dom mig från dagis för första gången och meddelade att Nellie hade feber och var dålig i magen. Jag skyndade mig dit och hämtade henne och hon såg inte pigg ut när jag kom, blek och inte alls så glad som hon brukar vara. Så plockade ihop hennes grejer och åkte hem för att vila. Hon fick panodil mot febern, lite avslagen cola för magen och sen tryckte hon i sig två hela tekakor för hon hade inte ätit något på dagis. Magen rättade till sig rätt fort men febern hänger sig kvar så hon blir hemma resten av veckan också. Hon är inte så pigg som hon brukar och sov enormt länge när hon sov middag idag. Men i övrigt är hon glad och go iaf.. =)

Och vad det gäller vår nya lilla bebis så var jag på koll hos barnmorskan igår och det ser bara bra ut där med.. =) Så just nu kan inte tiden gå tillräckligt fort till april så vi får träffa den lilla krabaten! ;-)



Färdigtapetserat



Nu är lilla rummet färdigtapetserat så till helgen lägger vi in golv och sätter in foder runt fönstret. Sen var det bara listerna kvar så kan man ställa in gästsängen och göra fint. Vilket blir perfekt utifall vi får en väldigt välkommen nattgäst här i december! =)

Just nu är det två karlar här och sätter in nya varmvattenberedaren åt oss. Det kommer bli underbart med varmvatten igen. Konstigt vad beroende man är av en sån enkel sak som varmt vatten.




Här kommer lite bilder från vår helg


Nellie håller ned huvudet för snöflingor kan visst vara lite irriterande =)


Och lite snö fick vi ju innan den smälte bort och försvann igen


Vår lilla aprilbebis! =)


Lässtund på morgonen med pappa



En vägg avklarad



Idag tyckte Nellie att hon inte skulle sova någon middag. Men medans hon iaf "försökte" så passade Hans och jag på att tapetsera en av väggarna i lillrummet och det gick jättebra så nu är den klar. Det roliga var bara att när vi gick in till Nellie efteråt för att hämta henne och åka och handla så stod hon spritt språngande naken i sängen! =) Vi hade ju hört att hon bökade med något men det brukar hon göra så vi la inte så stor uppmärksamhet vid det men den här gången hade hon slängt ur alla sängkläder ur sängen, dragit av sig blöjan och slängt den på golvet också, hon har ju sina idéer.. =)


Imorgon hoppas jag dock att hon sover så vi hinner med fler väggar. Känns så skönt när tapeterna kommer upp för det ser mycket mera färdigt ut då och så fort tapeterna är uppe läggs golvet in och sen var det bara lister och en dörr kvar till det rummet! Häääääääärligt! =D



Lån, varmvatten & ultraljud



Idag har vi haft full rulle för att få allt ordnat men precis allting gick som smort! =) Först var vi på banken och sökte höjning på ett av lånen så vi kunde skaffa ny varmvattenberedare (vilket inte var några som helst problem), sedan upp till Hudik för ultraljud och Jambo-macka och efter det hem till Söderhamn igen och beställa vv-beredaren och installation. Så nu har vi lite högre lån men det är det värt så länge man har varmvatten.. ;-) Och sen fick vi nytt datum för den lilla, som kan vara en tjej, och det är den 8:de april. Underbart med en vårbebis! =)



Pärlan Anna



Min syster är en pärla hon! =)
Tusen tack för lånet av dushen och barnvakten under tiden, än om ni inte såg ut att lida när ni dansade tillsammans.. ;-P Smurfarna is the shit uppenbarligen! Och jag håller tummar och tår för dig att klänningen ska komma fram i tid. Du får ju kika i min garderob om det finns nåt du gillar här också om den inte skulle komma, men det vet du ju redan.
Mina kläder är dina kläder! ;-)

* * *

Nu snöar det för fullt ute och vad sitter inte bättre än en mugg varm nyponsoppa och lite tekakor då?? Mumsigt värre och det är så tyst och lugnt här nu när Nellie sover middag, nästan så man blir sugen att lägga sig själv. Och vem vet det kanske jag gör, somnar jag så går ju tiden fortare tills Hans är hemma igen iaf.. =) Vilket bara är om nån timme nu! =D





Så lite



Ibland kan några få sms göra stor skillnad.
Det var roligt att höra från dig igen..=)



You stood by me



Oh tonight,
You arrested my mind
When you came to my defense
With a knife
In the shape of your mouth
In the form of your body
With the wrath of a god
Oh, you stood by me
Belief

I'm gonna yell it from the rooftops
I'll wear a sign on my chest
That's the least I can do
It's the least I can do

Tonight
You arrested my mind
When you came to my defense
With a knife
In the shape of your mouth
In the form of your body
With the wrath of a god
Oh, you stood by me

♦  ♦  ♦

Jag saknar känslan. Känslan av att alltid vara försvarad, trodd och uppbackad. När dom som skulle vara på min sida inte var det så fanns du där och stöttade, peppade och beskyddade. Det spelade ingen roll vad jag berättade för dig så lyssnade du alltid klart först innan du avbröt, blev irriterad eller gick in i försvarsställning. Medan andra fick mig att känna att det alltid var jag som gjorde, tyckte och tänkte fel så hade jag en fristad hos dig där jag sa vad jag tyckte och inte direkt blev påhoppad för det. Många gånger höll du även med mig och det saknar jag. När jag behövde gråta, skrika, skratta eller bara vara tyst så fanns du. Det finns saker jag så gärna skulle vilja prata av mig om men som till och med låter knäppa i mitt eget huvud så jag håller tyst och stänger det inne. Vet inte vem jag ens skulle kunna säga vissa saker till och du finns ju inte längre kvar. Och i ärlighetens namn så saknar jag inte dig som person utan bara känslan du kunde ge mig.



Pudelhelg =)



Så har ännu en helg gått och vi hann med en hel del den här gången också.. =) Helgen började perfekt med att Hans bjöd mig på thai på fredag medan Nellie var på dagis och senare samma dag fick jag nya underkläder när vi var och handlade, tack så hemskt mycket för det darling! Resten av kvällen blev det mys i soffan med godis och chips. På lördag och söndag fortsatte Hans att jobba på i gästrummet. Han var och köpte spånskivan som saknades och sen var det spackel och slipning som gällde så nästa helg blir det till att börja tapetsera där inne, yeah! Lördag kväll sedan kom pappa och Gudruns pudlar hit för vi skulle vara hundvakt när dom var iväg på kryssning och redan första natten slaktade Engla mina nya hipsters!! Fick sedan veta av pappa att hon hade nån speciell dragning till underkläder och strumpor.. *haha* Men jag kommer inkassera pengar för dessa av papsen när dom kommer och hämtar hundarna ikväll så jag kan köpa nya igen. Francis däremot kände visst att han var tvungen att pinka in revir när han var här och det gjorde han, inomhus! En liten skvätt här och en liten skvätt där. Precis som Zeke gör när man åker och besöker någon som har hund. I övrigt har hundvakteriet gått smidigt, dom går bra överens med både Nellie och Zeke, och dom fann sig fort tillrätta här hemma.

~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~

När vi rensade här för ett tag sedan hittade vi en låda med tapeter i som vi inte kommer använda. Fyra oöppnade rullar och två rullar med spill och eftersom vi inte tänkte använda dom så slängde vi ut en annons på Tradera och tänkte att det är ju bättre att få nån krona för dom än att bara slänga dom. Döm om min förvåning när jag loggade in nu och såg att högsta budet ligger på strax över 1000:- för dom!! Auktionen går ut imorgon och det ska bli intressant att se vad slutbudet hamnar på.. =) Hur som helst riktigt bra med lite extra pengar!

~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~


Och på fredag ska vi på ultraljud och se vår nya lilla parvel för första gången, kommer bli så skoj!! *längtar massor*



RSS 2.0