Några höstbilder på lillpigan












Bokat!



Nu är biljetterna bokade till New Moon, ska bli så kul att gå på bio med lillasyster! =)
Popcorn och godis i massor är vad som gäller.. ;-P
Synd att vi måste vänta några veckor bara men det kan det vara värt.



Läkarkoll


 

Idag var Nellie iväg på 1,5-års kontroll, något försenad men det är sånt man får ta.. =) Hon var 87,5 cm lång, vägde 13 kg och hattmåttet var 48 så hon var precis så stor som hon skulle vara. Sen gjorde läkaren en noggrann kontroll av henne då hon hostat så hemskt i flera veckor nu men det fanns inget fel på henne, bara lite irriterad i halsen vilket troligen berodde på allt hostande. Så nu är det honungsvatten som gäller när hon hostar som värst och vänta ut det hela. Kändes iaf skönt att få henne kollad och barnläkaren hon har är så himla bra, vi kunde inte önska oss nåt bättre än honom, och det är skönt att det är samma läkare varje gång och inte som för oss andra.





Lilla busfröt som försöker komma på nya hyss






Första sprutan


 

Har precis varit på Barnmorskemottagningen och tagit första vaccinsprutan för Svininfluensan. Det gick fort och gjorde inte speciellt ont, bara en spruta till sen så har man det överstökat. Vissa gnäller och vill inte ta den men jag måste hålla med killen jag satt och pratade med där om att det är lite själviskt. Även om man inte själv kanske blir så sjuk av influensa och liknande så finns det ju dom som blir hemskt sjuka och då är det väl bara schysst att minska spridningen av det, eller är det bara han och jag som tänker så? Jag har personer i min omgivning som ligger i riskgrupperna så för mig var det ingen tvekan om att jag skulle ta det. Skulle väl aldrig utsätta någon jag tycker om för risken att bli allvarligt sjuk, och så var det med det!



The Past


 

Satt och klickade runt på Facebook idag, bara sådär allmänt tryckte jag från sida till sida och kikade på olika människor. Sen började jag snubbla över det förflutna lite här och där och det fick mig att rysa.. Helt ärligt! Gissa om jag är glad att jag inte fastnade på vissa ställen i min historia, hur tusan hade mitt liv sett ut då?? Inget jag vill tänka på ens..



Föräldramöte



Då har man varit på sitt första föräldramöte.
Det var okey, jag trodde kanske att det skulle vara tråkigare än det var.. =)
Det stod att det skulle hålla på i 1,5 timme men var klart efter 40 minuter.
Och mormor och Nellie hade det visst jättebra under tiden! =)



Underlig känsla


 

Fick en sådan konstig känsla av att vilja rymma för en stund sedan. Hade lämnat Nellie på dagis och var på väg hem men hade ingen lust alls att svänga ner på rätt väg utan ville hellre ta Flygrakan och sen vidare ut på E4:an. Vart jag skulle ta vägen sen har jag däremot ingen aning om, kanske bara varit för mig själv i några timmar eller hälsat på någon som jag inte sett på länge?? Men jag svängde i alla fall ner på rätt väg och åkte hem..




Helhelg i Ramsjö



Så var jakten över för denna gång. Hans fick tyvärr inte skjuta något men såg iaf älg på passet. Hans pappa skjöt sig en fin ko däremot. Vi spenderade hela helgen i Ramsjö till Nellies stora glädje. Hon röjde runt i lilla huset i Ramsjö och satte de flesta i jobb genom att utforska allt.. =) Och viktigast av allt var att hålla koll på vad Tico och Freja höll på med, redan när hon vaknade ställde hon sig upp i sängen pekade mot fönstret och sa "Tico Tico Tico" om och om igen.. =)




Idag har Nellie varit på dagis på förmiddagen sen bar det av hemåt för att sova middag, duscha, äta och iväg för att handla lite. Till Nellie inhandlades en regnjacka och ett par rejäla handskar som hon ska ha på dagis så hon inte blir blöt och kall nu när det blir sånt ruggigt väder. Och så fick hon ett stort ritblock då det blivit ett stort nöje att rita nu.. =)



Älgjakt


 

Idag far vi upp till Ramsjö så Hans får ut på älgjakt.

Hoppas på många älgar för hans skull.. ;-)

Och Nellie ser nog fram emot en hel helg med farmor och farfar! =)

 



Första skolfotot



Igår fick vi hem bilderna på Nellies fotografering på dagis.
Hon ser väldigt bestämd men ack så söt ut.. =)





Grattis lilla Anna



Idag fyller lilla syster yster år och vi ska givetvis åka dit då Nellie vill gratta sin "tant Anna" =) Och vi vet ju vad mycket gott det finns när vi väl kommer dit! ;-)

 

Annars har vi varit till Hälsocentralen idag och sköterskan har kollat Nellie då hon har en massa små prickar på sig. Men det var visst bara en virusinfektion som resulterat i hudutslag. Så vi kunde hålla henne hemma från dagis tills prickarna lagt sig och sen kunde hon gå dit som vanligt igen. Inte för att det märks något på Nellie, hon är pigg och glad som vanligt och röjer runt i hela huset, så det är ju skönt.


 

 

 


Fotobok på G



Nu har vi precis storstädat här hemma. Roligt? Näe inte precis men det gick ganska fort och jäklar vad rent och härligt det luktar här inne nu.. =) Nellie hjälpte till på alla de vis hon kunde hon med innan hon började köra runt på sin bil och bara hålla koll på vad jag och Hans gjorde. Så nu är hon trött och ligger för att sova middag..


När hon somnat tror jag att jag ska sätta mig och börja göra fotoboken över Nellies namngivning. Vi är ju iaf fyra stycken som vill ha en sådan nu så det är väl dags att jag börjar fundera på hur den ska se ut och välja ut vilka bilder som ska vara med. Det kommer dock inte bli det lättaste då jag fick en skiva full med underbara bilder av fotograf Joakim Brolin några dagar efter festen. Men hellre en massa fina bilder att välja bland än att inte ha tillräckligt.




Mobilbilder


Gick igenom telefonen och la in alla bilder på datorn idag. Jag hade närmare 300 bilder på den så det tog sin lilla tid men nu är det gjort iaf.. =) Här är några av favoriterna!













Bakmästarna



Idag har jag haft bakdag med syster och det har varit jättekul! =) Väldigt rörigt i omgångar men attans vad mycket gott det blev i slutändan! Vi bakade dumlekakor, hallongrottor, kokosrutor, chokladmuffins och kanelbullar. Och emellan allt hann vi äta thai till lunch samt hämta hem Nellie från dagis vid tre.

Nellie älskar verkligen dagis nu. Förut kunde hon bli lite ledsen precis när man lämnade henne men nu vinkar hon för glatta livet och säger hejdå om och om igen tills man har stängt dörren. Vilket känns bra för man behöver inte känna sig det minsta dum när man lämnar henne. Och i måndags hade dom fotografering på dagis så det ska bli kul att se hur de bilderna ser ut sen, lilla damen är ju en mästare på att göra grimaser så fort en kamera är framme. Men hon var väldigt fin i klänningen så hon blir nog söt hur som helst.. =)

I övrigt så har det här varit en ganska tråkig vecka då Hans börjat jobba igen och det har kännts så oerhört tomt här hemma. Men förhoppningsvis kommer han hem imorron, allra senast fredag lunch så det ser vi fram emot.. =)



Open End



Igår var jag på en väldigt intressant utställning som jag verkligen rekommenderar.

Open End
Tid:
3/10 - 18/10
Plats: Kvarnen, Söderhamn
Utställare: Joakim Brolin & Nils Olof Hedenskog


 


Lite småstolt



Idag vet jag att det på en av restaurangerna i Söderhamn serveras en maträtt efter mitt recept. Kan inte låta bli att känna mig lite stolt över att en kock blev så förtjust i min mat att han nu tänker laga den på sitt jobb.. ;-)



Hittade en bild från i våras också som jag ville dela med mig av. 
Lite fel årstid kanske men det får ni ta.. =)





Lite extra små slantar



Idag har jag lyckats sälja två saker på Tradera, det känns bra! =) Jag har aldrig riktigt varit någon Tradera-person tidigare men det gick väldigt smidigt och bra och jag blev av med lite saker som jag inte använder. Försöker även bli av med två kameraväskor, dock ej på Tradera, så är det någon som är intresserad av dom är det bara att hojta till. Den ena är en ryggsäck, Lowepro Mini Trekker AW, och den andra är en vanlig axelväska av märket Viking.


 

Ikväll får vi middagsbesök. Jon kommer och äter hos oss och fisk står på menyn.. =) Precis som sist han var här, men den här gången blir det en annan sorts fisk. Gott kommer det bli iaf! Vi får se hur mycket Nellie kommer orka bara som varit på dagis och tryckt i sig pannkakor för glatta livet.. =) Nu har hon lagt sig för att sova middag, Hans snickrar med en jäkla fart på garaget och jag vet inte riktigt vad jag ska göra.. *haha*


 

 


RSS 2.0