3 år sen sist



Så lång tid är det sen jag satt bakpå en motorcykel. Vilken känsla det var att äntligen få klättra upp bakom sambon och åka en tur. Var nämligen iväg och hittade både hjälm och handskar till halva priset idag så nu kan jag åka med på lite turer vilket kommer bli så skoj! =) Och ett stort tack till Anna som gick att mutas till att vara barnvakt en liten stund, du är guld värd
men det vet du ju redan.. ;-)


* * *

Jag håller med dig om att det var dåligt gjort av oss att banga den här helgen.
Inget mera sånt från och med nu, och det med basta! =D



Liten omvandling



Var till frissan igår. Så härligt att få lite ny frisyr och färg.
Det blev ingen extrem omvandling utan alldeles lagom, precis som jag ville ha det! =)
Så vad tycks??

Före

Efter




Sen må jag säga att jag har en av världens bästa sambos!! Vi var och kollade på sängar och soffor i torsdags och hittade båda delarna som vi beställde. Soffan föll vi för direkt och sängen tog vi då den vi egentligen ville ha precis hade blivit slutsåld. Men igår när jag var hos frissan så ringde dom från SM Möbler och berättade för Hans att det hade blivit någon ändring så det trots allt blev en sådan säng som vi ville ha över som dessutom fanns att hämta samma dag om vi ville. Så när jag kommer hem från frissan säger bara Hans att han har en överraskning på G och måste åka iväg en stund och när han sen kommer tillbaka så har han sängen med sig! Så himla roligt och gissa om jag blev överraskad som inte hade en aning om det hela. Så nu sover vi gött i en helt underbart skön säng.. ;-)



Oändligt?

Undrar hur tankarna går när man för första gången inspekterar havet så grundligt...



Såååå trött



Igår var det dags att jobba igen. Det blev ett pass på först 18 timmar rätt av, sen 5 timmars sömn och så upp igen för den sista morgontimmen. Så just nu kan man lugnt säga att jag känner mig en aning sliten men nu blir jag ledig en vecka igen så det blir gött! =)

En annan mysig sak som alltid är lika rolig när man jobbat är att åka och hämta Nellie och Zeke. Zeke överfaller en och skruvar på sig som en kork och man riktigt ser hur glad han är varje gång och när  man hämtar Nellie brukar det vara lite olika scenarion. Idag satt hon vid tant Annas bord, käkade banan och dansade i stolen till Smurfarna.. =) Och som alltid gav hon till ett glädjetjut när jag klev över tröskeln så även där känner man sig älskad. Men hon tycker mycket om tant Anna också, det känns aldrig jobbigt att lämna henne där då jag vet hur bra hon trivs. Däremot känns det lite jobbigt att Anna måste ställa upp så mycket så jag hoppas dom sätter lite fart och får tag på en dagisplats åt oss snart!

Världens bästa barnvakt!
Och fin i håret är hon också då hon fått klippning, färgning och slingning som lite barnvaktsbetalning.. ;-) 

* * *

Men nu har Nellie lagt sig för sin middagslur,
så nu ska jag krypa ner i ett varmt bad, bara njuta och läsa Broder Odd.
Dean Koontz, författaren över alla författare! ;-)



Sol Sol Sol




Detta är vad våran dag bestått av...i det stora hela! =)



Ramsjö



I helgen var vi i Ramsjö, åkte upp på fredagen och hem igen på lördagen. Hans och Leif var ute och jagade lite men fick inget och jag, Nellie och Zeke höll oss på "hemmaplan" och bara slappade. Här kommer lite bilder. =)


Nellie på upptäcksfärd

Farmor, farfar, pappa och Zeke

Nellie vid dammen

Trädgårdstomtarna! =)



But there's no place like home..
 








Spec på väg



Idag har vi varit till Gävle. Först hämtade vi bromsklossar på Biltema, då våra bromsar var slut, och sedan var vi och hälsade på Anders och Lisa och fick jättegott fika! Det var så himla roligt att se dom igen, än om det inte är långt till Gävle så träffas man så sällan. Anders hade väldigt kort hår nu men passade skitbra i det och Lisa var fin som alltid! =)

* * * * *

Imorron kommer min första lönespec från nya jobbet.
Ska bli intressant att se vad som står och hur rätt jag räknat. =) Känns skönt att veta att det kommer in en lön varje månad och ju större den är desto bättre är det.. ;-)

Sen far vi till Ramsjö imorron också, Hans ska jaga lite och själv ska jag inte göra nåt alls.
Jo kanske träffa Jonsson om han kommer dit, vilket jag hoppas skarpt på eftersom det var väääääldigt längesen vi sågs nu. Man saknar ju den glada "lilla" lunsen!
Så kom dit imorron för tusan så jag får skratta lite! ;-P 

* * * * *

Vi har redan fått in lite svar om Nellies namngivningsfest också. Dom jag trodde skulle svara först var också först. =) Sen är det några till som sagt ja, inga nej än så länge men det är ju en dryg månad kvar innan vi måste ha alla svaren så än finns det tid. Jag ser mycket fram emot den dagen och hoppas att det kommer bli en riktigt strålande dag! Ett plus till vår vän som försöker byta bort jobbet för att komma på hennes dag förresten, det är ju bara underbart gulligt, men så fann ni ju varandra direkt också.. =)





Kan sakna dig med. Och allt bus. =)
Man börjar bli gammal.
Det var så mycket roligare att vara 20.
Nu är allt bara allvar hela tiden.

(Förstår precis hur du menar!)





Tender Rose



Det heter färgen på min nya telefon som jag hämtade idag, den är så fin! =)
En Sony Ericsson C905. Och jag var inte sämre än att jag köpte en till min lilla darling också.
Men han fick en Night Black. Var på tiden att byta nu då båda våra telefoner börjat krångla.
Så vi hoppas dessa håller längre!

* * * * *

För övrigt är det lugnt här. Längtar till torsdag morgon då jag går av mitt pass och sen blir ledig i 5 dagar, av vilka Hans kommer vara hemma 4 så det kommer bli underbart med en riktig långhelg tillsammans! Vi ska slappa, leka med våra nya telefoner, åka och hälsa på i Ramsjö, grilla med Grynet, gå massor med promenader och bara ha det bra!



En enda dag



Den här helgen skulle det bli mycket jobb så jag, Hans, Nellie och Zeke skulle bara få en enda dag tillsammans allihopa. Och tror ni inte att den dagen var jag tvungen att jobba över så vi fick ännu mindre tid tillsammans? Så jäkla surt! Men efter att jag kom hem så fick vi en fin dag ihop iaf och det har varit skönt att bara vara vi fyra och få mysa tillsammans...

 




Bra dag



Det har varit en bra dag idag! Först var Nellie och jag på shoppingrunda.. =) Vi köpte stövlar, sandaler, solglasögon, solhatt och två par jeans till Nellie och ett par solglasögon till mig. Efter det bokade vi tid hos frisören för både mig och syrran, ska bli så skönt att få håret tillfixat! Ser hemsk ut som det är nu. Sen åkte vi hem. Nellie sov middag och jag fick telefonsamtal från Jocke som berättade att han ställer upp och fotar Nellies namngivning gratis om jag ställer upp som modell. Taget säger jag bara, snacka om win win-situation! ;-)

Efter Nellies middagslur så hoppade hon ner i vagnen och så tog vi Zeke med oss och gav oss iväg på världens promenad, vi var borta i fyra timmar! Först gick vi till syrran och hälsade på en snabbis, gav henne inbjudningskort till namngivningen och berättade att vi  valt ut henne och Micke till faddrar för Nellie. Med tanke på hur mycket dom ställt upp och kommer ställa upp med barnvakt och grejer så känns det inte mer än rätt att det är dom som får bli hennes faddrar. När det var avklarat så vandrade vi vidare till mamma och Christer, gav dom inbjudningskort och stannade kvar på fika. Sen blev det dags för vandringen hemåt. Provade att ringa en vän jag inte pratat med på länge men fick inget svar så jag testade en annan vän och där fick jag svar.. =) Så då fick jag lite sällskap via telefon på promenaden hem och det var härligt. Måste försöka hålla kontakten bättre med dig, du är ju guld! ;-)

  
Hårda brudar! ;-P



Allvetare?



Blir så less på alla som inte har barn men som ändå tror att dom vet exakt hur det är att ha barn. Dom ska pika, påpeka och vara allmänt dryga. Senast idag fick jag en pik kastad på mig. Fick ett sms av en person som undrade varför jag inte svarat på tidigare sms. Jag svarade lite snällt att jag haft fullt upp eftersom det tar lite tid att jobba heltid, vara mamma, hundägare och husägare.

Svaret jag fick var följande: "Äh, du har det inge tuffare än någon annan."

Sa jag att jag hade det? Det var ju fan inte så jag menade! Jag unnade inte ens personen ett svar på det sms:et och inte kommer jag svara framöver heller. Det är ju inte så att vi är vänner längre i alla fall så mig kvittar det. Du kan ju komma igen när du har barn, hund och hus så får vi se om du ändrat uppfattning. Eller om du fortfarande tror att man kan släppa allt och bara sticka iväg och göra saker själv hela tiden. Vi lever inte samma sorts liv längre..



Hästfotografering



Var iväg och fotade min vän Malin och lite hästar idag.
Och min absoluta favoritbild från dagens fotografering blev nog denna!





Plantera en Nellie?



Har precis kommit in från kvällens grillning, är nästan äckligt mätt..=) Men det är ju sååå gott med grillat! Vi grillar en gång varje helg nu och det ska vi fortsätta med så länge vädret tillåter och vi tycker att det smakar. Finns ju så mycket olika saker man kan grilla så det blir nog svårt att tröttna på det i första taget.


Idag har vi planterat krusbärsbuskar, än om Nellie tyckte det var bättre att plantera sig själv, och det blev riktigt fint. Så nu står det två buskar som vi hoppas ska bli jättestora bredvid vårat äppelträd. Ska plantera två buskar till på andra sidan trädet sen men vet inte riktigt vad för sort ännu. Det lutar åt en rödvinbärsbuske och kanske en buske med röda krusbär men vi får se vad det blir. Köpte även 6 st jordgubbsplantor som vi ska sätta ner vid våra klätterjordgubbar och smultron.




Peruk..någon?



Jocke, fotografen jag skrev om tidigare, tycker att jag har ett bra ansikte som skulle passa till den serie bilder han ska ta. Jätteroligt att höra att han tycker jag har ett bra ansikte! =) Men enda chansen till att jag skulle kunna ställa upp är om vi hittar en naturtrogen peruk med långt mörkt hår som jag kan ha. Han skulle kolla runt lite och det ska även jag göra. Vore ju så himla skoj att få vara med så håll tummarna för att vi finner en!! ;-)



Idag har det varit en lugn dag här hemma. Det enda "ansträngande" jag har gjort är att ringa några samtal för att ordna med Nellies namngivningsfest. Så nu är det ordnat och snart kommer inbjudningarna till dom som blir bjudna! =) Hoppas på att dom flesta kan komma men vi blir heller inte arga om det är någon som inte kan.

Och nu är det hockey som gäller! Ska ner och se klart om det blir Ryssland eller USA som vinner den här matchen (hoppas själv på USA) och sen den viktigare matchen Sverige-Canada! Go go go Sverige!



Inte denna gång



Pratade med en vän som är fotograf idag.
Han sökte kvinnliga modeller med långt mörkt hår till en serie bilder han skulle göra.
Så gissa om jag grämer mig över att inte ha kvar mitt långa mörka hår nu??
Jag hade ställt upp utan att blinka.
Dels för att ställa upp för en vän men också för att få vara med om något annorlunda.
Men men..kanske man passar in en annan gång.. =)

Det var himla roligt att prata med honom igen.
Alla dessa vanliga samtalsämnen som foto, jobb, barn, pengar och abborrar.. ;-)



Lek i parken



Idag har Nellie och jag varit i lekparken i stan i några timmar.
 Öppna förskolan var där från tio på morgonen så då passade vi på.
Det var soligt och fint och vi hade det riktigt mysigt.. =)
Testade även att ringa mitt lilla Gryn när vi ändå var inne i stan.
Och tur som jag hade så hade han tid att komma till oss en stund.
Det var underbart att se dig och prata och skratta lite! ;-)





Ledig helg i sikte



Jobbet går bättre, skulle inte säga bra men det är acceptabelt nu i alla fall. I övrigt knallar livet på. Ser fram emot min första helt lediga helg sen jag började jobba. Ska bli så skönt att bara vara med Hans, Nellie och Zeke i tre dagar utan att behöva lämna dom i 24 timmar! =) Vi ska ha det sååååå bra..

Och en kompis vill att jag ska fota henne och lite hästar, ska bli skoj! Längesen jag fick nån liten fotoutmaning nu och det kan man ju aldrig få för mycket av.. ;-)

Annars saknar jag min pappa och lillebror, ses alldeles för sällan och det är trist..



Man ska inte tro
Utan göra rätt från början
Logiskt?



RSS 2.0