Vilka skillnader



Tänk vilka skillnader det kan vara på en timlön för, i det stora hela, samma jobb. Jag jobbade på Din Assistans och hade där 110:-/h för ett jobb jag inte trivdes med. Man jobbade dygnspass och det strulade ofta med personal. Men i våras fick jag Alice och gick på föräldraledigt, bestämde mig även i samma veva för att aldrig mer återgå till dygnspass.

Hittade i somras ett jobb som timvikarie hos Frösunda, sökte och fick det med en lön på 108:-/h. Gick med på den lönen då det var en kund jag trivdes bättre med och det var bra arbetstider. Fick även jobba med jämna mellanrum under sommaren och ofta kvällar så det passade bra ihop med sambons jobb. Men tyvärr behöver dom sällan folk där nu.

I höstas flyttade dock kunden från mitt gamla jobb över till Frösunda och de började ringa stup i kvarten för att få ut en att jobba, helst hela dygn, och tillslut sa jag ifrån mig att hoppa in som vikarie hos just den kunden. Det funkade helt enkelt inte att jobba där när man har småbarn hemma.

Då var det bara att leta vidare efter fler jobb så man har något att gå tillbaka till efter föräldraledigheten. Så för ca 2 veckor sedan sökte jag ytterligare ett jobb som personlig assistent, den här gången hos A-assistans Leimir, och fick även det jobbet med en lön på 115:-/h! Det är en deltid men med humana arbetstider och en kund som var helmysig. Så nu har jag det bästa jobbet hittills och med den bästa lönen! Det är ett perfekt jobb att ha under föräldraledigheten, även efter och då kanske jag hittat ett till jobb att kombinera detta med så jag för all framtid slipper jobba dygnspass.



En liten stund till



Varför får man aldrig sova lite längre när det är snyggingar som dessa som hälsar på en i drömmarna? Varför ska man vakna då? För när man har helt ointressanta drömmar får man minsann sova hur länge som helst.. Orättvist! ;)






Got the job!!!



Dagen började riktigt bra. Först kom Sören förbi med traktorn och tog bort all snö i backen och på gården, härligt härligt! Sen ringde telefonen och jag fick jobbet! Yeay! Superglad! :D

Och här hemma går det kanonbra med lille Atlaz








Hemmahelg



Varit en lugn hemmahelg för oss denna helg. Vi har myst och bekantat oss med vår nya familjemedlem, bakat lite lussebullar, kokat knäck och skottat en massa snö.












Nykomlingen Atlaz



Ja det här skulle nog ingen tro av alla som känner mig men igår hämtade vi hem en liten Atlaz. Han är en tuff, kaxig och otroligt charmig liten borderterriervalp. Han är dunderskön mot tjejerna även om dom tycker att han är lite väl på ibland. Hans älskar honom och han hade ingen aning om vad som väntade när vi åkte igår kväll så han fick världens överraskning. Men roligast av allt var nog Zekes reaktion, han är skitglad! Verkar som en valp var den absolut bästa julklappen för honom. Han busar och leker med honom, säger ifrån om det blir för mycket, ligger och myser och sover med honom och är helt otroligt duktig. Så bra hade jag inte ens kunnat gissa på att det skulle gå då Zeke kan vara lite speciell mot nya hundar, men Atlaz var en riktig hit!






Lucia



Igår var det så lucia på Nellies dagis. Dom var helt underbart söta och sjöng så fint. Dock inte Nellie, hon blev precis som förra året helt ställd av vad mycket folk det stod utanför dagis så hon stod bara tyst och tittade. Men gullig var hon!






Jobbig vecka



Så nu har vi tagit oss igenom en helvetesvecka! Först åkte jag på magsjuka mån-tis, sen blev Hans dålig fre-lör och även stackars lilla Alice drog på sig det och var dålig på lördagen. Men peppar peppar klarade sig Nellie!

Så nu är vi tillbaka på fötter, Hans är och jobbar, Nellie är på dagis och laddar upp inför lucia och jag vilar lite i soffan innan Alice och jag ska iväg och se henne lussa. Igår pysslade vi här hemma med att sätta upp granen, städa och baka pepparkakor. Lite tidigt med gran redan kanske men vi vill att flickorna ska få njuta lite av den innan det är jul och så är det ju så mysigt där den står och lyser i hörnet.

Och här kommer äntligen lite bilder från Tomteland!


















Föder hellre barn



Jag åkte på magsjuka natten till igår och blev sedan liggande hela dagen. Jag hade så fruktansvärt ont i magen att jag inte visste var jag skulle ta vägen vissa stunder och inte lyckades jag somna heller så det fanns ingen chans att få sova sig igenom det, hemska dag!!! Jag har sagt det förr och jag säger det igen: Jag föder hellre barn än har riktigt hemsk magsjuka, MYCKET hellre! Det går ju om inte annat fortare (iaf för mig), man får nånting bra för det och det är en smärta som är lättare att klara av. Imorse när jag vaknade mådde jag något bättre men känner mig som en tom påse och det småvärker fortfarande i magen.

Det positiva var ju ändå att jag gick ner 1,5kg, snabbkur! Och när jag var som mest mossig i huvudet ringde dom från ett av jobben jag sökte förra veckan och bjöd in mig till en arbetsintervju. Jag ursäktade mig fort eftersom jag lät som någon som festat i flera dagar när jag svarade men hon som ringde var så trevlig och förstående. Så på fredag ska jag på arbetsintervju för ett nytt jobb, håll tummar och tår för mig!

Vi hade en himla fin helg i Tomteland också, bilder från det kommer så fort jag känner mig piggare och har återfått lite ork till att sitta framför datorn.



Fullspäckad dag



Blev en fulldag för framför allt Nellie idag. Först var det dagis 8-13 och efter att jag och Alice hade hämtat henne där svängde vi förbi hos Anna. Hade inte fått tag på henne via telefon så ville bara kolla att allt var bra och det var det. Lägenheten såg lagomt rörig ut med kartonger lite här och där och saker överallt då hon börjat packa för flytten till sitt alldeles egna hus! Nellie blev skitglad över att komma dit och slängde av sig ytterkläderna i hallen och gjorde sig hemmastadd, väldigt hemmastadd märkte vi efter ett tag då hon hittade duschen och resten av kläderna också åkte och hon skulle duscha. Så jag fick lämna henne där medan Anna hjälpte henne att duscha och så for jag hem för att fixa mat till Alice. Jag åkte tillbaka lite senare för att prata skit och skvallra lite och Anna lär ju ha världens roligaste skvaller vissa gånger! *haha* När vi skulle hem skjutsade vi Anna och Doriz till mamma och sen styrde vi hemåt och vi hann bara vara hemma en liten stund så kom morfar, extramormor och lilla moster och hälsade på och lekte järnet med Nellie så hon var helt slut när det var dags för sängen.. :)







Imorgon styr vi kosan mot Tomteland!!!




Närmar sig



Nu är det bara en dag kvar hemma sen åker vi till Tomteland! Kommer bli så kul och Nellie är minst sagt glad över att få åka och hälsa på tomten. Fick en rolig överraskning igår också då Peter, Sandra och barnen kommer följa med! Hade ju sån otur att det var fullbokat när de ringde för att boka förut men igår hade dom ringt från hotellet då det blivit en avbokning så nu kan vi åka allihopa, roligt roligt roligt!!!

Sökte tre nya jobb igår också så håll tummarna för att åtminstone något av dom kommer höra av sig. Är egentligen ingen panik än för mig att hitta jobb då jag lugnt kan vara hemma några månader till men det är lika bra att börja i tid. Under tiden har jag i alla fall ett litet extrajobb där jag kan dra in några hundra varje månad och det är ju alltid något.


Igår började jag och Alice med detta och det var visst skoj


Sen har vi supersötaste Nellie på väg till affären idag




RSS 2.0