Finfin helg



Ja här är man gräsänka igen då sambon dragit till Norge för att jobba några dagar igen. Lite trist att bli ensam men kan egentligen inte klaga allt för mycket då vi fick en helt underbar helg tillsammans. Vi hann till och med med att få lite tid för oss själva då vi passade på att uträtta lite ärenden, luncha på bästa thaistället, handla och bara umgås ♥

Jobbade stor del av helgen också och kvällspasset jag hade var nog det mest udda arbetspass jag haft hittills men det var ganska roligt också, fick då skratta en hel del! Men vad annat kan man egentligen göra då två personer bland annat sitter på varsin sida om mig och petar mig i ansiktet för dom är så förundrade över att jag inte har några rynkor, förutom skrattrynkorna runt munnen men det tydde ju bara på att jag var en glad person. Snälla ögon hade jag också, vilket var tur eftersom snällare person än jag fanns ju inte *hahaha* Det blir då i alla fall inte tråkigt på det där stället!



Sugen på lugg igen och mörkt hår, kanske dags att fixa det? :)




I Love Tess



Det är få jag känner som är riktigt ärliga och öppna om vad dom tycker och tänker. Men Tess är verkligen en som säger det hon vill säga! Jisses, det var längesedan jag skrattade så mycket som jag gjort ikväll åt vissa av dina kommentarer. Men ska man prata om pojkar ska man prata om allt! Men vad kan jag säga, mustaschen slog allt!! ;)

Och att det blev en resa till Paris inplanerad gjorde absolut inte kvällen sämre. Det här kommer jag se fram emot som tusan. Dags att skaffa en ny burk och börja spara pengar igen och kanske lära sig några fler fraser på franska. Spelar ingen roll vart vi hade åkt heller, bara att få umgås med dig i några dagar kommer bli så skoj! ♥




Annorlunda inbjudning



Hahaha! Till och med kvällar man spenderar helt själv hemma kan bli riktigt roliga ibland! :) Pratade med sambon i telefon, han hade kommit över på svenska sidan igen men har fortfarande några timmar kvar innan han är hemma. Samtalet bröts i alla fall men det tog bara en minut eller två så ringde telefonen igen och jag trodde att det var han som ringde upp men icke, det var en onykter glad lillebror! Han började med att ställa en fråga som en bror nog aldrig ska ställa till sin syster men jag blev inte förvånad och när jag hörde skratten i bakgrunden och att det var en tjej som ville veta svaret på det han frågade blev det bara ännu roligare. Sen fortsatte det med att han och en annan kille bad om lov att få låna med sig sambon på kryssning om några helger och passande nog var det en helg då jag är ledig så det funkade ju alldeles utmärkt för dom att åka då. Sen hände något i bakgrunden och lillebror blev distraherad och helt plötsligt hör jag en tjejs röst i telefonen. Vi pratade på en stund och det slutade med att hon, sambo och barn blev bjudna på fika här hemma imorron dom med :) Som tur är känner min sambo hennes sambo men jag har ingen aning om vem hon eller han är, men hon var himla trevlig i telefon i alla fall. Så om ni dyker upp imorron ska det bli kul att se vem du är.

Men nu när jag hört dom fulla och glada blev jag också sugen på att festa lite så jag poppar musik och drömmer mig bort lite och jag är så glad att jag inte bor i lägenhet. För då hade jag inte kunnat poppa musik på högsta volym medan jag förbereder tårtor inför 30-årsfikat imorron men det kan jag nu!! Love it!!



Resor med tån



Nellies tå var inte bruten. När vi vaknade igår morse sa hon att det inte gjorde så ont och hon var inte ledsen så vi for iväg till dagis och jobb som vanligt. När jag sedan kom och hämtade henne på dagis sa dom att hon inte velat stödja på foten på hela dagen så väl hemma igen ringde jag rådgivningen som tyckte att vi skulle komma in. Packade in Nellie och Alice i bilen och for in till jouren. Träffade först en helgo sköterska som visade in oss på ett rum, behövde inte vänta länge så kom läkaren och kollade hennes tå. Den läkaren får också höga betyg, han var hur bra som helst mot Nellie. Eftersom hennes tå var så svullen och nageln alldeles blå ville dom sticka hål på nageln för att lätta på trycket så jag satte Nellie i knä, dom stack hål och sedan pumpade blodet ut och det var massor. Både läkaren och sköterskan blev förvånade över vilket tryck det var i den lilla tån. Nellie däremot gillade inte det dom gjorde, det gjorde ont att sticka hål och hon skrek och grinade i högan sky, men hon förstod att dom hjälpte henne och medan sköterskan pysslade med tån sprang läkaren iväg och hämtade klistermärken till henne. Dom får stora plus båda två för att dom var så snabba och effektiva och verkligen var hur trevliga och varsamma som helst med lilltjejen. Det ville inte sluta blöda medan vi var där så hon fick tån omlagd och foten lindad innan vi kunde åka hem för att komma tillbaka idag igen.

Dagens läkare kan jag dock inte ge samma bra betyg. Han var betydligt hårdhäntare och inte alls lika omhändertagande och varsam med Nellie. Han fick henne till och med att grina när han tvättade tån för han tog i så mycket, hon drog undan och höjde rösten åt honom och sa att det gjorde ont men han gjorde sitt och brydde sig inte nämnvärt. Som tur var behövde han inte röra henne nåt mera sen. Vi fick åka ner på röntgen och ta lite bilder så inte tån var bruten, vilket den som sagt inte var, och sen plåstrade en sköterska om tån innan vi åkte hem igen. Närmsta tiden skulle hon försöka vila foten så gått det går och ta alvedon när det gör ont men annars skulle det inte behöva göras något mer. Hon kan dock råka tappa nageln senare men det återstå att se...





Stackars liten



Funderar på om sötaste lilla Nellies ena stortå kan vara bruten? Nageln är blå och tån lite svullen. Hon tappade en pall på den för fyra timmar sedan och jag får fortfarande inte röra tån, hon vill heller inte stödja på den foten. Lillskruttan grät tills hon somnade men hon sov inte länge så vaknade hon ledsen igen. Nu har hon fått lite alvedon och lyckats somna om i våran säng men hon mumlar att det gör ont och gråter i sömnen så fort hon rör på sig. Har en känsla av att det blir en lång natt. Hoppas bara att det är själva nageln som gör ont så det värsta gått över tills imorron men det återstå att se...



...you and me...


Jag

Vad händer här då? Hela det här året har varit en jäkla berg-och dalbana men det börjar lugna ner sig nu och bli mera normalt igen. Mycket därför jag inte uppdaterat så ofta här heller, fanns massor jag ville skriva men också en hel del jag inte borde skriva så därför lät jag bli att skriva helt och hållet. Men eftersom en vän kände sig vilsen utan min blogg så tänkte jag ge mig på ett försök igen. Men just för stunden händer det inte allt för mycket här, jag jobbar på, pysslar med de små brudarna och umgås med dom allra bästa. Har även hunnit med att vara på fotoutställning, haft långväga besök, varit på kurs och även middag med jobbet i Hudiksvall, träffat en hare och jagat getingar.








Nellie och Alice

Flickorna växer och blir stora och testar oss på alla de sätt och vis som de kan komma på. Speciellt Nellie, Alice är inte riktigt lika envis och hittar inte på sattyg på samma sätt som storasyster. Nya dagiset är färdigbyggt och där flyttade dom in för några veckor sedan, det är kanonfint och lär vara ett av få dagis med sådan härlig utsikt. Havet, en båthamn, några öar och horisonten rätt ut, underbart! I övrigt är det mest lek och stoj som gäller för dessa små med allt vad det innebär. Lekplatser, Buspalatset, kompisar, promenader, cykling, bygga kojor, brottas och bara roa sig i sina rum är vad som står högst på listan.



 



 




Sambon
Hans har äntligen fått skjuta sin första älg! Efter 5-6 års älgjakt var det dags och då nöjde han sig inte med någon liten utan en stor tjur. Så nu pryder ett älghorn med 21 taggar ena väggen i vardagsrummet. Jaktsuget stillades dock inte det minsta utan snarare ökade efter detta så han smiter iväg lite nu och då för att jaga.

Och just nu befinner han sig i Oslo då han börjat jobba som elektriker där. Till en början blir han borta mån-tors och hemma helgerna så får vi se vad det blir för tider senare. Pengar kommer det bli iaf!




Vänner

Var ska jag börja här? Har så många otroligt fina vänner! Kan ta ett bra exempel på Nasse som sätter sig och kör från Umeå, dvs närmare 40 mil enkel resa, bara för att jag saknar honom. Och sedan stannade i flera dagar och hjälpte mig med barn och allt när jag var sjuk. Du är bara för go och jag älskar det faktum att du fortfarande finns kvar efter alla dessa år ♥ Sen har vi Petra, vad ska vi säga om dig? Du är jag, jag är du, finns inget vi inte kan säga till varandra och vi förstår varandra på ett plan som troligen ingen annan gör...du är min själsfrände ♥ Sen har vi Malin, Tezz, Jerry, Anna, Anders, Jocke och Jonsson som på sina egna speciella vis funnits där för mig och jag älskar er alla!


 



Övrigt

Och sist men inte minst har troll från förr dykt upp. En person som jag inte vill ha någon som helst kontakt med men som inte gärna vill ge sig. Och det är ju inte som att jag bara givit dig en hint om att jag inte vill prata med dig för det kan ju missförstås utan jag har verkligen ordagrant talat om för dig att du ska sluta höra av dig. Det har dock varit lugnt ett tag nu så *peppar peppar* kanske att du äntligen tagit det till dig. Vad gäller det andra trollet kan jag bara säga att det var otroligt roligt att se dig igen!! :) Önskar vi kunde ses oftare.




RSS 2.0