Filmfredag med goa vänner



Igår hade vi filmkväll här hemma. Det hela började med ett raseriutbrott från Nellies sida så det tog betydligt längre tid än vanligt för mig att få henne i säng. Speciellt som hon hade fullt upp med att slå, sparka och kasta saker på mig för att jag var så dum. Men tillslut efter att ha pratat med pappa i telefon och troligen av ren och skär utmattning slocknade hon. Sen blev resten av kvällen lugn. Det var jag, Malin, Jonsson och Jon som började med att kolla lite på Lets Dance och sedan på en komedi med Adam Sandler. Jon drog först då han kom hit direkt från jobbet och sedan drog Malin då hon blev trött och skulle jobba idag. Så kvar blev jag och Jonsson men inte gjorde det något. Han är en av de bästa vänner jag har och vi har alltid haft roligt tillsammans, man kan iofs aldrig ha tråkigt med världens bästa Jonsson! Det kändes lite som att färdas bakåt i tiden då vi umgicks så mycket mer med varandra och det var en härlig känsla. Vi kollade klart på filmen, vissa knäppte en elak bild (nämner ingen), snackade lite skit och vid halvtolv drog han sig tillbaka mot Ljusdal. Underbart med vänner som får en att må så bra! ♥



Underbara helg



Helgen som var var en sådan där riktigt härlig helg. På fredagen gjorde vi de få "måsten" som fanns att göra denna helg och sen var man fri. Klockan två på fredagen var vi på utvecklingssamtal på förskolan om våra småtjejer. Det vi fick veta, och som vi redan visste, var att dom var väldigt duktiga, speciellt på att prata, och att dom har stora ordförråd. Alice var beskriven som en nyfiken och positiv tjej men som kunde bli tjurig om hon inte fick som hon ville. Det viktigaste på hela dagen var frukosten, fick hon inte sin gröt direkt på morgonen blev hon hysterisk. Allt som sades om henne var inga nyheter för oss. Nellie var heller inga överraskningar, hon var för det mesta glad, pratsam, älskade att vara ute och lekte mest med två jämnåriga tjejer. När det blev för lugnt runt omkring ville hon gärna trigga igång de övriga barnen och det blev ofta konflikter om det var för många barn som lekte tillsammans på liten yta, hon behövde utrymmet. Allt det visste vi också redan, MEN det vi inte visste var att om fröknarna frågar Nellie vad hon är bra på så svarar hon: Att spela bandy och äta gröt. Hahaha! För det första äter hon bara en sorts gröt och inte speciellt ofta. Och för det andra, mig veterligen har hon aldrig någonsin spelat bandy, sett en bandymatch eller ens fått någon beskrivning om vad bandy är. Men det spelade visst ingen roll för det är vad hon är bra på! :)

Resten av helgen spenderades med vänner. På lördag hade vi korvgrillning och sedan lek med Micke och Lex tills barnen var helt slut. Riktigt gott var det med grillad korv och roligt hade vi med de små, än om Alice var otroligt blyg för Micke som vanligt men det gick i alla fall över efter ett tag och då vågade hon sig fram och busa med honom också. Efter att grabbarna hade åkt hem hade vi bara mys resten av kvällen tills flickorna hoppade i säng. Sedan käkade jag och Hans sen kvällstacos och kollade på filmer och serier tills vi somnade.

På söndagen var det lite finare väder än på lördagen så den dagen spenderades till stor del utomhus. Vi myste i solen, krattade, plockade ihop lite saker och bara hade det gött. Mitt på dan kom Maja och Pelle och hälsade på och då blev det fika och massor av skratt i solen. Och Pelle, om du läser det här, Majas skämt är det inte bara jag som skrattar åt! "Det var inte djupt där inte" är klockren! ;) Efter fikat åkte jag och Maja och handlade och så blev det chiligryta till mat innan de skulle dra vidare mot Hudik och Hans tillbaka till Oslo för en dryg veckas jobb denna gång. Så nu är vi gräsänkor fram emot tisdag, än så länge går det bra och det kommer det nog fortsätta göra. Jag jobbade igår och lillmoster Amanda ställde upp som barnvakt på kvällen, guld värt, resten av veckan har jag bara kortpass samt ett personalmöte och till helgen är jag ledig. Och som det ser ut nu blir jag inte direkt ensam då heller då det vankas filmkväll på fredag, lek med Petra, Loke och flickorna på lördag och sedan grillning med ett gäng vänner på lördag kväll. Ser fram emot helgen och att få omges av mina goa vänner ♥

Oj oj, höll på att glömma! Har ju även varit och hälsat på nytillskottet i familjen - lilla Jenzen! Tant Annas nya älskling


 






Cravings



Nu har det varit jobb flera dagar i rad, jobbar så mycket jag kan för att få ihop mer tid denna månad jämfört med förra. Det blev gräsligt dåligt med timmar då pga att både jag, Nellie och Alice blev sjuka i omgångar. Men nu är vi friska *peppar peppar* och krya och jag kan jobba så mycket det bara går. Vilket kommer gå ännu lättare nu då jag får tillbaka min bil imorgon!! Gissa om Robban kommer få en bamsekram för att han fixade den även denna gång utan att det kostade skjortan. Har dessutom hittat några som gärna ställer upp som barnvakt och det underlättar då jag har mina kvällspass, så just nu går det åt rätt håll. Fick även en fiiin överraskning då jag kikade på deklarationen, mycket pengar tillbaka till mig och det gillar jag!

I övrigt händer det inte så mycket nu. Jag har jobbat, umgåtts en hel del med underbaraste Petra, pysslat med brudarna och funderat på om jag är med barn....Hahaha! Nejdå, men skämt och sido, om jag inte varit hundra på att så inte är fallet hade jag verkligen funderat idag. Jag har haft cravings utan dess like, vilket jag aldrig haft när jag varit med barn iofs, och hela dagen har kretsat runt CocaCola och smågodis. Det är det enda jag velat ha, och det har inte bara varit nåt litet sug efter det utan ett rent begär. Men men förhoppningsvis vaknar jag upp till en dag utan begär imorgon ;)

Kommer inte ha tid med begär då heller för då ska jag jobba, lämna tillbaka Petras bil till henne, hämta min egen, städa, gå med hundar, hämta och lämna på dagis, laga mat och tvätta så min dag är fullbokad.

Men nu är det sängen som hägrar så natti natti och sov sött!



The Ryan O'reilly Band





Grabbarna syrran och jag föll för i London förra året! ;)
Portobello Road, precis här snubblade vi över dom



Hittade ingen bra live-video med den här låten så denna får duga :)



30 & 4



Kände för att uppdatera lite så slänger in ett snabbt inlägg. Tar bara de "största" sakerna som hänt och fyller ut  med lite annat för jag kan inte få med allt som hänt sista tiden. Jag har gått och blivit gammal, 30, jisses var tog tiden vägen?? Jag som fortfarande känner mig som 22-23, har på något vis fastnat i den åldern, men det kanske inte gör något? Det är väl bättre att känna sig yngre än vad  man är än tvärtom! Jag hade inget speciellt firande, fika med familj och bästa vännerna och massa fina och bra presenter fick jag. Även presenter som skulle vara mer av ett skämt visade sig vara kanonbra ;) Men jag kommer ha fest, det lovar jag! Bara det blir vår och fint ute ska vi dra världens grillfest med allt tok som brukar hända då och jag hoppas att alla jag verkligen vill ha här kan komma då, kommer rätta mig efter vissas scheman så jag får de allra bästa här!


 


Nellie har också blivit stor, hela 4 år fyllde hon i söndags. Hela dagen firade vi henne med familj och lite kompisar. Massor av tårta, kakor och presenter och det var en nöjd 4-åring som kröp i säng på kvällen ♥









Utan bil har jag varit i fem, snart sex, veckor nu också så det har varit ett jäkla trasslande med att flytta turer på jobbet och låna bilar. Men det har gått någorlunda i alla fall. Var in och pratade med "våran" verkstadsgrabb igår och han har ännu inte hittat felet på den och ingen av dom som jobbar där vet vad det är för fel men dom skulle fortsätta leta. Själv känner jag att det är lika bra att ge upp den där bilen nu och leta något annat. Femte gången den brakat ihop nu på typ ett år så han verkar ju helt enkelt inte vilja gå. Det positiva är ju att det blir väldigt mycket promenader för mig, vikten går åt rätt håll och de ställen jag inte är nöjda med har börjat slimma till sig så det är inte bara negativt att vara billös. Men en bil måste jag ha och det ganska fort då jag fick ett till jobb i måndags!! Yeay!! Så många jag sökt var det äntligen min tur att få ett. Uuuuuuuunderbart!!!

Men nu måste jag ta tag i disk och städ innan det blir prommis med hundarna och fikabesök. Så jag poppar vidare med The Ryan O'reilly Band, en cd jag stal fair and sqaure av syrran igår och sätter igång.



I know that I'm not good enough but I'm still in love with you



RSS 2.0