Skogspromenad










Hardy & Bus



Igår kom min svarta Ed Hardy-klänning. Snygg är den men jäklar var tight! Visste att dom var små i storlekarna så därför tog jag en M men jag hade alla gånger kunnat ta en L för den jag fick hem var nog snäppet mindre än storlek S på normala plagg. Så nu blir det verkligen till att få bort de 3,3 kilo jag har kvar sen graviditeten och börja slimma till det hela så kanske den sitter riktigt bra sen.. ;)

Bild från Google



Idag var det hemmadag för Nellie så då packade vi ihop oss i bilen och for till Öppna förskolan. Där hade vi det riktigt trevligt några timmar. Vi lekte, åt fruktspett med glass och maränger, sjöng, lekte en massa mera och avslutade det hela med pannkakor innan vi åkte hem igen.







Härliga erbjudanden



Kan bara medge att jag fått roliga och väldigt välkomna förslag på sistone. Först erbjöd sig småtjejernas extramormor att komma och ta hand om dom om jag skulle behöva komma ifrån någon dag. Det var nog det bästa erbjudande jag fått på länge och då menar jag lääääääänge. Så vi får väl se när jag ska passa på att använda mig av det.. :)

Senare samma dag pratade jag med en kompis som skaffat kamera och börjat fota mycket och då undrade han om jag ville vara modell någon dag. Det kunde jag bara inte säga nej till. Dels för att han tar så otroligt bra bilder men också för att alldeles för lite av min tid handlar om fotografering just nu så då måste jag passa på, även om det betyder att jag är framför istället för bakom kameran. Vi får väl se sen om han lyckas få till nå bilder för tyvärr är man ju inte den mest fotogeniska människan i världen..

Och igår fick jag reda på att vi troligen ska ha grillparty hos pappa och Gudrun nästa helg! Först ska altanen rivas och sen blir det grillat, kommer bli så skoj! Speciellt som vi blir ett bra stort gäng. Det är ju trots allt 8 barn, där några även har sambo och egna barn, som kommer samlas. ;) Ser verkligen fram mot detta och då kommer kameran följa med och massor med bilder tas.



Lite shopping



Idag är det grått och tråkigt väder ute så då passade vi på att åka och handla. Plus att jag ville skaffa lite fler skor till Nellie så det finns lite ombyte då hon har en tendens att alltid blöta ner sig. Med oss lurade vi gammelmormor också då det kan vara lite rörigt att handla med Nellie och det är alltid skönt med ett extra par händer och ögon då.. ;)



Ett par från gammelmormor och ett par köpte vi själva



Jordgubbsflicka



I fredags var Nellies och Alices gammelmormor här med en present till Nellie, hon fick en söt jordgubbsmössa som hon stickat och den passade alldeles perfekt. Nellie blev väldigt lycklig över mössan, tittade sig i spegeln flera gånger och vägrade ta av den. Till det fick hon även några söta smarriga jordgubbar att smaska på.





Favorit i repris



Igår gjorde jag en favorit i repris och tog Nellie och Alice och stack till Iggesund för en heldag tillsammans med pappa och Gudrun. Hemma lämnade vi en bakfull och inte allt för social sambo så han kunde sova och piggna till tills vi kom hem igen. Precis som förra gången så var både Amanda, Elina och Nattís där så det var fullt hus även denna gång och väldigt roligt. Vi pratade, fikade, tittade på tv, kollade resor, handlade, öppnade paket, försökte sova middag, busade och spexade. Och när jag började fundera på att packa ihop och åka hem så kom Gudrun och frågade om vi ville stanna och äta tacos innan vi åkte hem och jag säger ju aldrig nej till tacos så då blev vi kvar ytterligare nån timme. :)

Nellie var lite på viset hela dagen så det var mycket "nej", "dumma dig" och hyttande med de små knytnävarna. Men däremellan var hon glad, skrattade, lekte pajas och charmade sig fram. Hon är speciell lilla damen! :) Men efter en hel dag med massa folk var hon väldigt trött och somnade helt utmattad i bilen på vägen hem. Själv placerade jag mig i soffan med en chipspåse och flyttade mig inte förrän det var dags att lägga sig.



En helt perfekt söndag!



40-årsjubileum



Idag har vi spenderat hela dagen på mc-klubben (SMTT) som firar 40 år. Dagen började med solsken och träff med en underbart go vän. Sen blev det fika, ponnyridning, grillade hamburgare, en hel del fotografering, tipsrunda och tittande på en massa motorcyklar. Nellie var på ett strålande humör, hon gick omkring bland allt folk och charmade många, hon åt hamburgare, kexchoklad och saft och hon var nog i himmelriket då hon fick rida på hästen Snobben. När allt sedan var slut var vi alla trötta och avslutade dagen i solen här ute på soldäcket, en underbar dag helt enkelt! :)




   



   



   


Nu sover mina små flickor, Hans är på fest för mc-klubbens medlemmar och jag har det så lugnt och skönt här hemma, ska bara slappa i soffan framför tv:n och äta lite nu.




Mindre än 30 minuter



Det är tiden det kan ta för dessa två små varelser jag har här hemma att knäcka en.
Ibland är det verkligen inte roligt att ha barn och stunder som dessa förstår jag min syster mer än väl då hon säger att hon aldrig ska ha några. Nu hoppas jag verkligen att dom somnar båda två så jag kan gå ut, lägga mig i solen och drömma om att vara någon annanstans en stund. För om max två timmar kommer dom vara vakna igen och jag kan bara hålla tummarna för att det blir en gladare och lugnare eftermiddag då.



Bilder från Igge











Igår spenderade vi dagen på





Det blev en tråkig dag med regn igår så då bestämde vi oss för att åka till Buspalatset i Hudik och det blev en heldag där. Nellie var överlycklig och sprang och lekte tills svetten rann om henne. Vi fick tillslut tvinga henne att sitta ner och fika lite så hon skulle få i sig vätska. Och efter fikat blev det bara ännu mera bus då kusin Meja kom dit och lekte med henne så det blev verkligen en lyckad dag! :)








Det var dock inte så lätt att knäppa bra bilder med mobilkameran då det är väldigt mycket rörelse så de flesta bilder såg ut som denna, men hon ser ju ut att ha roligt iaf. :)



Nu har jag precis lämnat en glad liten tjej på dagis, hon studsade av lycka över att vara där igen, Alice sover och jag och Zeke tänker gå ut och lägga oss i solen så jag önskar alla en härlig dag!



En dag i Igge



Idag har jag, Nellie och Alice spenderat en hel dag i Iggesund och det var så skönt och roligt, förutom när Nellie fick ett utbrott men det är väl sånt man får räkna med, men i övrigt var det en helt underbar dag! :)

Det började med att jag tog bilen till pappa och Gudrun, sen gick vi därifrån till campingen för att se på Anna när hon ställde ut sin dalmatin Zaga, det gick bra men hon blev inte placerad tyvärr. Efter det gick vi tillbaka till pappa och Gudrun och då började det ramla in syskon. Först kom mina två goa extrasystrar Elina och Natalie och sen kom minsta syster Amanda och pappa. Även en kompis till systrarna kom inramlande och efter det blev det fika länge och väl. Där Nellie styrde och ställde, blåste smulor, bråkade med hundarna och satte de flesta i arbete. Vi var där länge och satt i solen och myste, Nellie lekte på gräsmattan, Alice blev ompysslad av extramormor Gudrun och jag hade sån lust att bara stanna där i evigheters evigheter, i alla fall i just den mysiga känslan. Jag blev heller inte mindre sugen på att stanna då Elina tyckte jag skulle dricka vin med dom, sova över och som hon sa låta Gudrun ta hand om barnen. Var ju en härlig tanke! ;)

Vi var alla trötta och nöjda efter en heldag på vift. Nellie somnade i bilen så henne var det bara att bära raka vägen in till sängen när vi nu kom hem och Alice har också sjunkit in i dvalan. Själv ska jag mysa med sambon i solen, grilla och sen avsluta det hela med en Half Baked

Men jag tackar alla mysiga männsikor för en underbar dag i lilla Igge!



Skön förmiddag







Syskonvagn



Idag var det läkarkoll med mätning och vägning för lilla Alice. Allt såg jättebra ut, hon följer sina kurvor perfekt och är en stark och frisk liten tjej. Efteråt åkte vi och hämtade ut nya vagnen så när Nellie slutade dagis tog vi en långpromenad och hämtade henne där. Helt underbart med en vagn så man kan ha båda två med sig när man ska ut och gå. Så nu hoppas jag bara på fint väder så jag kan ta långpromenader varje dag och få bort det sista av "tjockis-magen".




Lite pics från grillningen





   






Grillfest



Idag hade vi fikafrämmande här mitt på dan, då kom Janne och två vänner till honom hit på mc. Det var roligt att träffa dom, fika, prata en massa och få höra lite om den kommande mc-resan till sommaren. 

Sen har det varit grillparty här ikväll, mumsigt värre! Anna och Mattias kom hit för öl och grillat och sen kom Pelle och Maja hit för att dricka lite och umgås. Grillade marinerad saltrulle och majskolvar och till det gjorde vi potatisgratäng och en sallad. Nu försöker jag få flickorna att sova medan resten av folket sitter nere i vardagsrummet, dricker öl och har det roligt. Det är dock inte det lättaste att få Nellie att varva ner så hon kan somna då det varit full rulle hela dagen och hon är uppe i varv. Inte blir det lättare då hon hör att älskade Anna är på nedervåningen heller för är hon här vill ju Nellie helst vara där hon är.. :) Men det är bara att vänta ut henne, det är ju ändå inget vi ska upp till imorron så det gör inget om hon somnar sent ikväll och vaknar sent imorron bitti. Vore skönt med en sovmorgon! ;)



Ett litet tack till mamma för att du är den du är och tar det mesta med ett stort lugn.
Jag älskar dig för det.



Sko-shopping



Igår var jag, Nellie, Alice och mormor iväg för att shoppa skor till Nellie då hon behövde skor inför vår och sommar. Vi hittade många skor och det var mycket provande till Nellies stora förtret då hon inte alls var på humör för att sitta stilla eller vara till lags överhuvudtaget. Men tillslut fann vi i alla fall ett par bra springskor och ett par sandaler, vilka Nellie verkligen gillade. Så pass mycket att hon sprang ut ur affären med springskorna på och en sandal i näven så hon satte igång larmet. :) Men hon blev fort infångad och så blev hennes skor betalade.

Sandalerna blev hon riktigt mallig över. Hon sprang runt hela kvällen hemma i dom och när hon väl skulle lägga sig så skulle sandalerna ligga med henne i sängen och så fick det bli.

 

Skor och bild från Skokanonen



Rutinkoll och vaccination



Det här med att få ihop tid till att blogga var visst lite svårare när man har två små pärlor att ta hand om. Så länge de är vakna har man fullt upp och när de väl sover är man själv så trött så då sover man själv eller så har man disk, tvätt och städ att ta hand om eller så försöker man hinna med en välbehövlig dusch emellanåt. Men det rullar på och man lyckas i alla fall få det mesta att fungera. Det är lite jobbigt att lilla Alice inte kommit på det här med att sova riktigt på nätterna ännu så ibland är man vaken och uppe mer än man sover, men förhoppningsvis rättar det till sig snart.

Idag har vi varit till Bvc för mätning och vägning av Alice och vaccination av Nellie. Alice var nu 54,5cm lång och vägde 4050 gram så hon växer på som hon ska. Och Nellie var otroligt duktig när hon skulle få sprutan. Hon satt i mitt knä och tittade när nålen gick in i hennes arm, satt lugnt medans hon fick vaccinet och blev bara lite lite ledsen när barnmorskan drog ut nålen igen, hon fick då ett litet plåster på och så var det bra, en riktig liten tuffing! :) Sen vi kommit hem igen har hon med jämna mellanrum visat mig plåstret och berättat att hon gjorde sig lite illa på armen, så jag kan tänka mig att pappa kommer få höra om det när han kommer hem ikväll. Även mormor kommer nog få veta då vi ska iväg och shoppa skor med henne till Nellie ikväll.

Annars har vi haft en lugn och mysig vecka veckan som varit, ja i alla fall jag, Nellie och Alice, pappa har jobbat på som tusan istället han. Det har varit promenader i solen, vi har suttit vid ån och ätit glass, vi har grillat med Anna och Mattias och vi avslutade veckan med att åka till Ramsjö hela helgen så Hans kunde vara med när bockjakten började. Tyvärr blev det ingen bock men vi hade en mysig helg ändå.

Det enda negativa denna vecka var att Alice blev dålig med slem i hals och näsa, tung och rosslig andning och hemsk hosta så hon kräktes. Efter att hon hållit oss vaken hela torsdag natt då det var som värst åkte vi in med henne på fredag förmiddag. Läkaren gjorde en riktig genomkoll av henne men allt såg bra ut, hon hade dock dragit på sig en lite värre förkylning, men så länge det inte blev värre skulle det inte vara någon fara. Värre har det heller inte blivit, efter det har hon bara blivit bättre och bättre så det känns riktigt skönt.



   








RSS 2.0