Rutinkoll och vaccination



Det här med att få ihop tid till att blogga var visst lite svårare när man har två små pärlor att ta hand om. Så länge de är vakna har man fullt upp och när de väl sover är man själv så trött så då sover man själv eller så har man disk, tvätt och städ att ta hand om eller så försöker man hinna med en välbehövlig dusch emellanåt. Men det rullar på och man lyckas i alla fall få det mesta att fungera. Det är lite jobbigt att lilla Alice inte kommit på det här med att sova riktigt på nätterna ännu så ibland är man vaken och uppe mer än man sover, men förhoppningsvis rättar det till sig snart.

Idag har vi varit till Bvc för mätning och vägning av Alice och vaccination av Nellie. Alice var nu 54,5cm lång och vägde 4050 gram så hon växer på som hon ska. Och Nellie var otroligt duktig när hon skulle få sprutan. Hon satt i mitt knä och tittade när nålen gick in i hennes arm, satt lugnt medans hon fick vaccinet och blev bara lite lite ledsen när barnmorskan drog ut nålen igen, hon fick då ett litet plåster på och så var det bra, en riktig liten tuffing! :) Sen vi kommit hem igen har hon med jämna mellanrum visat mig plåstret och berättat att hon gjorde sig lite illa på armen, så jag kan tänka mig att pappa kommer få höra om det när han kommer hem ikväll. Även mormor kommer nog få veta då vi ska iväg och shoppa skor med henne till Nellie ikväll.

Annars har vi haft en lugn och mysig vecka veckan som varit, ja i alla fall jag, Nellie och Alice, pappa har jobbat på som tusan istället han. Det har varit promenader i solen, vi har suttit vid ån och ätit glass, vi har grillat med Anna och Mattias och vi avslutade veckan med att åka till Ramsjö hela helgen så Hans kunde vara med när bockjakten började. Tyvärr blev det ingen bock men vi hade en mysig helg ändå.

Det enda negativa denna vecka var att Alice blev dålig med slem i hals och näsa, tung och rosslig andning och hemsk hosta så hon kräktes. Efter att hon hållit oss vaken hela torsdag natt då det var som värst åkte vi in med henne på fredag förmiddag. Läkaren gjorde en riktig genomkoll av henne men allt såg bra ut, hon hade dock dragit på sig en lite värre förkylning, men så länge det inte blev värre skulle det inte vara någon fara. Värre har det heller inte blivit, efter det har hon bara blivit bättre och bättre så det känns riktigt skönt.



   








Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0